Categorieën

Service

Donderdag 15 februari

Donderdag 15 februari
Terug

Donderdag 15 februari

 • 15-02-2024
 • Agenda
 • LIEFDE in Museum Vlaardingen

  Ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum presenteert Museum Vlaardingen deze winter een solo-expositie van de Vlaardingse kunstenaar Zhanhong Liao. Het thema van de expositie is LIEFDE, liefde voor de medemens, liefde voor je dierbaren, liefde voor de natuur en liefde voor jezelf. De tentoonstelling is te zien van 2 november 2023 tot en met 18 februari 2024.

 • Expositie met portretfoto’s van Ethiopiërs in het Zonnehuis

  In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is tot 22 februari een expositie te zien met portretfoto's van Ethiopiërs door Hans Treurniet. Voor zijn werk voor de Vlaardingse stichting ‘Food for All’ bezoekt Hans Treurniet (geb. 1946, architect, organist) met regelmaat Ethiopië. Bij de ontmoetingen met de mensen in de streek Fital wordt Hans steeds weer getroffen door hun gelaatsuitdrukkingen. Een aantal gezichten heeft Hans vastgelegd met de camera.

 • De wereld van Yvonne Verzijlbergh

  Stap in de ‘Wunderkammer’ van Yvonne Verzijlbergh en dompel je onder in een onwaarschijnlijke wereld van exotica uit verre landen, rariteiten en spannende fantasiedieren. Geboeid door de schoonheid van rariteiten heeft Yvonne altijd gereisd en verzameld, omdat zij zich graag laat inspireren door objecten, vormen en fragmenten uit een voorbij leven of een andere cultuur. Opgebouwd uit combinaties van naturalia en artificialia creëert ze nieuwe, verrassende objecten, die op intrigerende wijze verhalen lijken te vertellen. Nu te zien in Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54.

 • Tia Sprott exposeert in De Groene Luiken

  Tia Sprott exposeert met figuratieve en abstracte schilderijen in aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Tia is sinds haar jeugd bezig met tekenen, schilderen en boetseren. Inspiratie haalt ze uit haar omgeving: natuur, mensen, in alles waar haar oog op valt, ziet ze een voorbeeld voor een schilderij. U kunt de expositie dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur gratis bezoeken.

 • Lunchconcert in de Grote Kerk

  Organist Aad Zoutendijk speelt donderdag 15 februari tijdens het wekelijkse lunchconcert in de Grote Kerk aan de Markt werken van o.a. Weckmann, Van den Kerckhoven en Greene. Het concert begint om 12.45 en de toegang is gratis.