Categorieën

Service

Donderdag 20 juni

Donderdag 20 juni
Terug

Donderdag 20 juni

 • 20-06-2024
 • Agenda
 • Haak- en breicafé in Bibliotheek Holy

  Iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 kun je aanschuiven bij het Breicafé in Bibliotheek Vlaardingen Holy aan de Koninginnelaan 773 om inspiratie op te doen, ideeën en patronen uit te wisselen Kom gewoon eens langs. Beginner of gevorderde, jong of oud, iedereen is welkom! Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig.

 • Powervrouwen van Vlaardingen

  De Vlaardingse geschiedenis wordt vaak gekenmerkt als het verhaal van hardwerkende mannen in de visserij. Vrouwen zijn in de geschiedenis van deze stad nagenoeg onzichtbaar. Toch hebben veel vrouwen wel degelijk hun stempel gedrukt op de Vlaardingse samenleving. En dat doen ze nu nog steeds.Museum Vlaardingen vindt het daarom hoog tijd om de Vlaardingse vrouwen uit de schaduw van de geschiedenis te halen en presenteert de tentoonstelling Powervrouwen van Vlaardingen. Via de thema’s visserij, ondernemen, zorg, kunst, politiek, wetenschap en sport geven we een zo compleet mogelijk beeld van de uiteenlopende activiteiten van Vlaardingse vrouwen.

 • Schiedamse kunst in De Groene Luiken

  In aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 is werk te zien van de leden van Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam (AKCS).De afgelopen jaren hebben vele tientallen enthousiaste amateur kunstenaars hun weg naar het atelier van het collectief weten te vinden. Omdat elke AKCS kunstenaar zijn eigen stijl, onderwerp en materialen kiest biedt deze expositie een rijke variatie aan werkstukken. De expositie is te zien tot 15 juli, dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur. Een kopje koffie of thee hoort bij de ontvangst.

 • Lunchconcert in de Grote Kerk

  Organist Aad Zoutendijk speelt donderdag 20 juni tijdens het wekelijkse lunchconcert in de Grote Kerk aan de Markt werken van o.a. Rinck, Buck en Bruckner. Het concert begint om 12.45 en de toegang is gratis.