Categorieën

Service

Donderdag 30 mei

Donderdag 30 mei
Terug

Donderdag 30 mei

 • 30-05-2024
 • Agenda
 • De wereld van Yvonne Verzijlbergh

  Stap in de ‘Wunderkammer’ van Yvonne Verzijlbergh en dompel je onder in een onwaarschijnlijke wereld van exotica uit verre landen, rariteiten en spannende fantasiedieren. Geboeid door de schoonheid van rariteiten heeft Yvonne altijd gereisd en verzameld, omdat zij zich graag laat inspireren door objecten, vormen en fragmenten uit een voorbij leven of een andere cultuur. Opgebouwd uit combinaties van naturalia en artificialia creëert ze nieuwe, verrassende objecten, die op intrigerende wijze verhalen lijken te vertellen. Nu te zien in Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54.

 • Haak- en breicafé in Bibliotheek Holy

  Iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 kun je aanschuiven bij het Breicafé in Bibliotheek Vlaardingen Holy aan de Koninginnelaan 773 om inspiratie op te doen, ideeën en patronen uit te wisselen Kom gewoon eens langs. Beginner of gevorderde, jong of oud, iedereen is welkom! Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig.

 • Powervrouwen van Vlaardingen

  De Vlaardingse geschiedenis wordt vaak gekenmerkt als het verhaal van hardwerkende mannen in de visserij. Vrouwen zijn in de geschiedenis van deze stad nagenoeg onzichtbaar. Toch hebben veel vrouwen wel degelijk hun stempel gedrukt op de Vlaardingse samenleving. En dat doen ze nu nog steeds.Museum Vlaardingen vindt het daarom hoog tijd om de Vlaardingse vrouwen uit de schaduw van de geschiedenis te halen en presenteert de tentoonstelling Powervrouwen van Vlaardingen. Via de thema’s visserij, ondernemen, zorg, kunst, politiek, wetenschap en sport geven we een zo compleet mogelijk beeld van de uiteenlopende activiteiten van Vlaardingse vrouwen.

 • Lunchconcert in de Grote Kerk

  Organist Aad Zoutendijk speelt donderdag 30 mei tijdens het wekelijkse lunchconcert in de Grote Kerk aan de Markt werken van o.a. Buxtehude, Raick en Faulkes. Het concert begint om 12.45 en de toegang is gratis.