Categorieën

Service

Woensdag 15 mei

Woensdag 15 mei
Terug

Woensdag 15 mei

 • 15-05-2024
 • Agenda
 • De wereld van Yvonne Verzijlbergh

  Stap in de ‘Wunderkammer’ van Yvonne Verzijlbergh en dompel je onder in een onwaarschijnlijke wereld van exotica uit verre landen, rariteiten en spannende fantasiedieren. Geboeid door de schoonheid van rariteiten heeft Yvonne altijd gereisd en verzameld, omdat zij zich graag laat inspireren door objecten, vormen en fragmenten uit een voorbij leven of een andere cultuur. Opgebouwd uit combinaties van naturalia en artificialia creëert ze nieuwe, verrassende objecten, die op intrigerende wijze verhalen lijken te vertellen. Nu te zien in Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54.

 • Powervrouwen van Vlaardingen

  De Vlaardingse geschiedenis wordt vaak gekenmerkt als het verhaal van hardwerkende mannen in de visserij. Vrouwen zijn in de geschiedenis van deze stad nagenoeg onzichtbaar. Toch hebben veel vrouwen wel degelijk hun stempel gedrukt op de Vlaardingse samenleving. En dat doen ze nu nog steeds.Museum Vlaardingen vindt het daarom hoog tijd om de Vlaardingse vrouwen uit de schaduw van de geschiedenis te halen en presenteert de tentoonstelling Powervrouwen van Vlaardingen. Via de thema’s visserij, ondernemen, zorg, kunst, politiek, wetenschap en sport geven we een zo compleet mogelijk beeld van de uiteenlopende activiteiten van Vlaardingse vrouwen.

 • Herdenking Nakba

  PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen vraagt rond de herdenking van de Nakba aan Vlaardingers om op 15 mei met een bloeiend plantje of een brandende kaars bij stiltecentrum De Driepas (Hoogstraat 26) de slachtoffers van Nakba te herdenken. Als het enigszins uitkomt, het liefst tussen 14.00 tot 16.00 uur. Dan kan ieder die dat wenst met andere aanwezigen over Nakba in solidariteit met de slachtoffers van Nakba praten. We proberen tegelijkertijd met meegebrachte bloeiende plantjes een nieuwe bloeiende bloemencirkel met vredesteken te maken.