Categorieën

Service

Zaterdag 13 juli

Zaterdag 13 juli
Terug

Zaterdag 13 juli

 • 13-07-2024
 • Agenda
 • Weggeefwinkel in De Windwijzer

  Soms gooien mensen iets weg dat iemand anders nog prima kan gebruiken. Dat is zonde. In de Weggeefwinkel van De Windwijzer krijgen dergelijke spullen een tweede leven. De meeste artikelen in de winkel mogen bezoekers gratis meenemen. Klanten winkelen met een boodschappenmandje, waarin ze maximaal zeven artikelen mogen leggen. Zo blijft er voor iedereen genoeg. Voor sommige artikelen wordt een klein prijsje gevraagd (vijftig cent tot vijf euro). De Weggeefwinkel is elke maandag geopend van 09.30 tot 12.00 uur en op elke tweede zaterdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur.

 • Boekenmarkt in De Windwijzer

  In De Windwijzer vind je de grootste boekenmarkt van de regio Waterweg-Noord, met een breed aanbod voor iedereen voor kleine prijsjes. Je kunt er iedere maandag en iedere zaterdag terecht van 09.30 tot 12.00 uur. Ons assortiment varieert van geschiedenis- en kinderboeken tot romans en literatuur. Goed voor ontspanning, het vergroten van je algemene kennis, en het verrijken van je woordenschat. We hebben een gezellige leeshoek waar je rustig kunt bladeren en onze behulpzame vrijwilligers staan altijd klaar om je te helpen bij het vinden van dat ene speciale boek.

 • Schiedamse kunst in De Groene Luiken

  In aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 is werk te zien van de leden van Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam (AKCS).De afgelopen jaren hebben vele tientallen enthousiaste amateur kunstenaars hun weg naar het atelier van het collectief weten te vinden. Omdat elke AKCS kunstenaar zijn eigen stijl, onderwerp en materialen kiest biedt deze expositie een rijke variatie aan werkstukken. De expositie is te zien tot 15 juli, dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur. Een kopje koffie of thee hoort bij de ontvangst.

 • Rijnmondiaal #2

  Achttien beeldbepalende kunstenaars tonen van 6 juli tot en met 3 november hun eigentijdse kunst in Museum Vlaardingen in de tentoonstelling Rijnmondiaal. Na het eerdere succes in 2022 start 6 juli Rijnmondiaal #2. Een tentoonstelling van hedendaagse, eigenzinnige kunst met klinkende namen uit de regio en uit de eigen stad. Rijnmondiaal is een afspiegeling van wat er leeft onder de in de regio gevestigde kunstenaars en haar bewoners. 

 • Zomerfeest op Holywood en Wij-land

  Op 13 juli 2024 is het zover! Zomerfeest 2024, van 13.00 tot 16.00 uur georganiseerd door stadsboerderij Holywood en Het Wij-Land-Holy aan het Boerderijpad. Ga jij mee op reis? Ga langs de verschillende werelden. Wie weet maak je wel kans op een te gek vakantiepakket voor de zomer! Activiteitenbijdrage 1 euro.

 • Orgelconcert in de Grote Kerk

  Het orgelconcert in de Grote Kerk op de Markt wordt zaterdag 13 juli verzorgd door Vokaal Ensemble Seraphim, Willine Sonnenberg (blokfluit) en Peter van Kranenburg (orgel). Op het programma staan composities van o.a. van Eyck, des Prez, da Palestrina en Buxtehude. Het concert begint om 15.15 uur en de toegang is gratis.