Categorieën

Service

Zaterdag 22 juni

Zaterdag 22 juni
Terug

Zaterdag 22 juni

 • 22-06-2024
 • Agenda
 • Powervrouwen van Vlaardingen

  De Vlaardingse geschiedenis wordt vaak gekenmerkt als het verhaal van hardwerkende mannen in de visserij. Vrouwen zijn in de geschiedenis van deze stad nagenoeg onzichtbaar. Toch hebben veel vrouwen wel degelijk hun stempel gedrukt op de Vlaardingse samenleving. En dat doen ze nu nog steeds.Museum Vlaardingen vindt het daarom hoog tijd om de Vlaardingse vrouwen uit de schaduw van de geschiedenis te halen en presenteert de tentoonstelling Powervrouwen van Vlaardingen. Via de thema’s visserij, ondernemen, zorg, kunst, politiek, wetenschap en sport geven we een zo compleet mogelijk beeld van de uiteenlopende activiteiten van Vlaardingse vrouwen.

 • Boekenmarkt in De Windwijzer

  In De Windwijzer vind je de grootste boekenmarkt van de regio Waterweg-Noord, met een breed aanbod voor iedereen voor kleine prijsjes. Je kunt er iedere maandag en iedere zaterdag terecht van 09.30 tot 12.00 uur. Ons assortiment varieert van geschiedenis- en kinderboeken tot romans en literatuur. Goed voor ontspanning, het vergroten van je algemene kennis, en het verrijken van je woordenschat. We hebben een gezellige leeshoek waar je rustig kunt bladeren en onze behulpzame vrijwilligers staan altijd klaar om je te helpen bij het vinden van dat ene speciale boek.

 • Schiedamse kunst in De Groene Luiken

  In aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 is werk te zien van de leden van Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam (AKCS).De afgelopen jaren hebben vele tientallen enthousiaste amateur kunstenaars hun weg naar het atelier van het collectief weten te vinden. Omdat elke AKCS kunstenaar zijn eigen stijl, onderwerp en materialen kiest biedt deze expositie een rijke variatie aan werkstukken. De expositie is te zien tot 15 juli, dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur. Een kopje koffie of thee hoort bij de ontvangst.