Categorieën

Service

Zaterdag 24 februari

Zaterdag 24 februari
Terug

Zaterdag 24 februari

 • 24-02-2024
 • Agenda
 • Klederdracht in het Streekmuseum

  In het Streekmuseum aan de Kethelweg 50 is van 16 december tot en met 24 februari een tentoonstelling te zien over Vlaardingse klederdracht. Vlaardingen heeft in de jaren vijftig nog dames gehad die in de streekdracht liepen, die de kap met daaronder het zilveren ijzer op zetten om naar de stad of kerk te gaan. In een film over de Vlaardingse Klederdracht is ook het een en ander te zien. Het museum is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand van 14.00 16.00 uur open. De toegang is gratis.

 • De wereld van Yvonne Verzijlbergh

  Stap in de ‘Wunderkammer’ van Yvonne Verzijlbergh en dompel je onder in een onwaarschijnlijke wereld van exotica uit verre landen, rariteiten en spannende fantasiedieren. Geboeid door de schoonheid van rariteiten heeft Yvonne altijd gereisd en verzameld, omdat zij zich graag laat inspireren door objecten, vormen en fragmenten uit een voorbij leven of een andere cultuur. Opgebouwd uit combinaties van naturalia en artificialia creëert ze nieuwe, verrassende objecten, die op intrigerende wijze verhalen lijken te vertellen. Nu te zien in Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54.

 • Tia Sprott exposeert in De Groene Luiken

  Tia Sprott exposeert met figuratieve en abstracte schilderijen in aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Tia is sinds haar jeugd bezig met tekenen, schilderen en boetseren. Inspiratie haalt ze uit haar omgeving: natuur, mensen, in alles waar haar oog op valt, ziet ze een voorbeeld voor een schilderij. U kunt de expositie dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur gratis bezoeken.