Categorieën

Service

Zaterdag 30 september

Zaterdag 30 september
Terug

Zaterdag 30 september

 • 30-09-2023
 • Agenda
 • Doe maar Duurzaam in Museum Vlaardingen

  VLAARDINGEN - Hou je van spelen, ontdekken en leren? Kom naar Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54 en leer hoe jij kunt bijdragen aan een betere wereld. Doe maar Duurzaam inspireert jonge geesten om bewuste keuzes te maken voor een groenere toekomst. Leerzaam én leuk voor het hele gezin en voor een bezoek met de klas. Toegangsprijzen: Volwassenen € 8,50, kinderen 5-17 jaar € 2,50, kinderen tot 4 jaar gratis entree. Met Rotterdampas en Museumkaart gratis entree. 

 • Marjan Roelfs exposeert in het Zonnehuis

  VLAARDINGEN - Marjan Roelfs exposeert van 30 augustus tot 22 oktober in Het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5. Marjan heeft lang in Vlaardingen gewoond, maar woont sinds 2015 vlakbij de zee aan het randje van Monster. De zee inspireert haar en de expositie heeft dan ook de titel ‘De Kust'. Haar schilderijen zijn veelal geschilderd met acrylverf en laten zien wat je bij en aan de Hollandse kust zoal aantreft. 

 • Magriet Mostert en Renske Moes exposeren in de Groene Luiken

  VLAARDINGEN - Tot 2 oktober exposeren Moes & Mostert hun expositie met de naam 'het Feest der Kleuren’ in het aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 in Vlaardingen. Magriet woont en werkt in Vlaardingen en is gefascineerd over dingen die schijnbaar tegenstrijdig naast elkaar bestaan. Renske woont in het buitengebied van Woerden en is op zoek naar het kruispunt van formele vormprincipes zoals symbooltaal  en de grilligheid van emotie. Het werk van beide dames is dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur te zien.

 • Expositie Aad den Hoedt in de Windwijzer

  VLAARDINGEN - Tekenen deed hij altijd al. Heel vrij. Niet van tevoren bedenkend wat hij ging tekenen. Het liefst schildert hij zoals hij tekende, snel, impulsief en het resultaat afwachtend! De onderwerpen zijn divers. Mensfiguren zijn vaak aanwezig in zijn werk en ook de actualiteit verwerkt hij in zijn schilderijen. De expositie van Aad is te zien van 9 september tot en met 3 november in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95.

 • Afghanistan door de lens van Hedayat Amid

  VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen is van 15 september tot en met 14 januari een expositie te zien met foto’s van de Afghaanse persfotograaf Hedayat Amid (Kabul 1990). Hij moest op 15 augustus 2021 zijn thuisland verlaten, als gevolg van de machtsovername door de Taliban. Hij belandde uiteindelijk in Vlaardingen. In de periode voor zijn vlucht legde Hedyat het dagelijks leven in Kabul vast, een selectie van die foto’s is te zien in het museum. 

 • Concert in de Grote Kerk

  VLAARDINGEN - Zaterdag 30 september is er in de Grote kerk een concert in het kader van 750 jaar stadsrechten. Uitgevoerd zal worden de orgelsuite 'Vlaardingen 750' gecomponeerd door Aad Zoutendijk. Verder op het programma (koor)muziek over water, zee en Willibrord. Uitvoerenden zijn: Vespercantorij Grote Kerk o.l.v. Peter van Kranenburg, Schola Cantorum o.l.v. Peter van Kranenburg, Suzanne van Almenkerk (sopraan), Helma van der Windt (sopraan), André Betsema (tenor) en Aad Zoutendijk (orgel). Ook is er verschillende keren gelegenheid tot samenzang. Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.