Categorieën

Service

5 minder bekende sporten die iedereen eens gedaan moet hebben

5 minder bekende sporten die iedereen eens gedaan moet hebben
Sport

5 minder bekende sporten die iedereen eens gedaan moet hebben

  • Ingezonden mededeling
  • 13-05-2023
  • Sport
5 minder bekende sporten die iedereen eens gedaan moet hebben
We kennen allemaal de populaire sporten, zoals voetbal, tennis, hockey en hardlopen. Daarom zetten we enkele minder bekende sporten in het zonnetje. Heb je al eens gehoord van schaakboksen of kanopolo? Achter de computer of op je telefoon van een casino bonus genieten is leuk, maar sporten is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Heb je geen zin in de standaard, bekende sporten? Probeer dan een van de volgende onbekende sporten.

Kanopolo

Kanopolo is, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie van kanoën en waterpolo. Deze sport is relatief nieuw en werd voor het eerst beoefend rond 1970. De sport komt wereldwijd voor en hier in Nederland hebben we een dertigtal verenigingen. Twee teams nemen het tegen elkaar op en hebben beiden een eigen zijde van een rechthoekig waterveld. Het winnende team heeft de meeste doelpunten, elke speler moet de bal binnen 5 seconden doorspelen. 

Padel

Een sport die de laatste tijd erg in populariteit toeneemt is padel. Padel is een racketsport en lijkt op tennis en squash. De bedoeling is om met een racket de bal over het net naar de tegenstander te spelen, waarbij de bal eerst de grond moet raken. De tegenstander mag de bal vervolgens tegen een van de muren laten stuiteren en terugspelen, dit kan direct of ook weer via een van de muren. Op deze manier is een wedstrijd heel dynamisch en verrassend.

Stokpaard rijden

Je denkt vast dat we nu een grapje maken. Maar sinds 2017 is dit een echte sport. Het heeft veel weg van de traditionele paardensport, behalve dat je nu met een stokpaard rijdt in plaats van met een echt paard. We zijn er nog niet helemaal over uit wat we van deze sport vinden, maar serieus is het wel! Er worden shows gegeven, wedstrijden gereden en er is zelfs een Nederlands kampioenschap! Wie weet is dit helemaal jouw sport.

Schaakboksen

Ook de naam van deze sport onthult al waar het mee te maken heeft, namelijk schaken en boksen. Deze sport is door een Nederlandse kunstenaar naar Nederland gebracht en bestaat uit vier minuten schaken gevolgd door een ronde van twee minuten boksen. De wedstrijd kan gewonnen worden door de tegenstander knock-out te boksen of door schaakmat te spelen tijdens de schaakronde. Er is ook een jury die kan beslissen of een speler gewonnen heeft.

Onderwaterhockey

Als je hockey leuk vindt, maar toch een beetje anders wil zijn, is dit jouw sport. Hier wordt zwemmen en hockey gecombineerd en wordt gespeeld op de bodem van een zwembad. De spelers hebben een snorkel en kunnen dus maar een beperkte tijd onder water blijven. Anders dan bij hockey op het land kunnen spelers hier van boven, onder en de zijkant komen. Daarnaast is communiceren erg lastig onder water. Er zijn wereldkampioenschappen en Nederland telt op dit moment ongeveer dertig teams.

Zijn deze sporten iets te exotisch voor je, dan kun je altijd kijken voor andere sporten bij jou in de buurt.