Categorieën

Service

Het kiezen van de juiste uitvaartverzekering

Het kiezen van de juiste uitvaartverzekering
In memoriam

Het kiezen van de juiste uitvaartverzekering

  • Ingezonden mededeling
  • 31-10-2023
  • In memoriam
Het kiezen van de juiste uitvaartverzekering

VLAARDINGEN - Een schadeverzekering, een zorgverzekering en een inboedelverzekering: het is waarschijnlijk vanzelfsprekend dat je deze afsluit. Maar heb je ook weleens nagedacht over het afsluiten van een verzekering voor je overlijden? Hoewel dit geen prettig en ook geen voor de hand liggend onderwerp is om over na te denken, is het wel cruciaal om hier eens bij stil te staan. In deze blog leggen we uit wat een uitvaartverzekering inhoudt en waarom je deze zou kunnen afsluiten.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verzekering waarmee je dierbaren na jouw overlijden ontzorgd worden. Met een uitvaartverzekering wordt namelijk (een deel van) je uitvaartkosten vergoed. Ook is het mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten waarmee een uitvaartverzorger jouw nabestaanden helpt met het regelen van de uitvaart. Voor zo’n uitvaartverzekering betaal je maandelijks een bepaald bedrag: een premie. Het bedrag dat je maandelijks betaalt, verschilt per persoon. Je kunt online gemakkelijk de premie uitrekenen.

Waarom een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is er dus zodat je nabestaanden niet met financiële lasten worden opgezadeld tijdens het regelen van jouw uitvaart. Bij het overlijden van iemand komen veel dingen kijken. Zo is het natuurlijk een erg zware en emotionele periode voor je nabestaanden. Zij zitten diep in de rouw, maar ondertussen zijn er allerlei zaken die geregeld moeten worden. Misschien heb je zelf ook eens een overlijden meegemaakt in je omgeving, waardoor je weet wat er allemaal geregeld zal moeten worden na jouw eigen overlijden. Denk hierbij aan het regelen van een uitvaart. Naast dat dit veel werk kan zijn, is het vaak ook erg duur. Niet iedereen heeft zomaar geld voor een uitvaart op zijn rekening staan. Door een uitvaartpolis af te sluiten, bescherm je je nabestaanden tegen hoge kosten. De kosten van een uitvaart kunnen namelijk oplopen tot wel €11.000. Voor een uitvaartpolis betaal je maandelijks een klein bedrag, maar ben je wel (vaak tot hoge bedragen) verzekerd.

Voordelen vroeg afsluiten

Het kan voordelig werken om een uitvaartverzekering vroegtijdig af te sluiten. Zo krijg je eerst een reeks vragen met betrekking tot je gezondheid. Jonge en gezonde mensen kunnen rekenen op een lagere premie. Zijn je wensen met betrekking tot je uitvaartpolis na een aantal jaar veranderd? Dan kun je de verzekering gemakkelijk aanpassen. De premie zal waarschijnlijk jaarlijks stijgen, zodat je ook in tijden van inflatie verzekerd bent. Zo zullen je dierbaren te allen tijde zo min mogelijk financieel belast worden na jouw overlijden.