Categorieën

Service

Jan Robberegt overleden

Jan Robberegt overleden
In memoriam

Jan Robberegt overleden

  • Redactie
  • 16-10-2023
  • In memoriam
Jan Robberegt overleden

VLAARDINGEN - Zojuist bereikte ons het droevige bericht dat oud-wethouder en GroenLinks coryfee Jan Robberegt is overleden. Jan Robberegt was ruim 6 jaar wethouder in Vlaardingen voor GroenLinks, van 2007 tot 2014. Bij zijn afscheid als wethouder kreeg hij uit handen van (interim) burgemeester Bas Eenhoorn de Penning van de stad Vlaardingen uitgereikt, voor zijn jarenlange inzet.

Met zijn hart voor groen en cultuur was Jan ook vanaf 2014 tot medio dit jaar voorzitter van Stichting Stadslandbouw Van Ruytenburch. En hij was in nog meer maatschappelijke verbanden en organisaties intens betrokken als vrijwilliger. Vaak in bestuursfuncties, maar ook ‘gewoon’ met zijn voeten in de klei. Zo maakte hij deel uit van de Midden-Delfland Vereniging, was hij adviseur bij de Kroepoekfabriek en secretaris in het bestuur van Stadsboerderij Holy.

Jan was opgeleid als opbouwwerker aan wat toen nog de Sociale Academie heette, en studeerde later af in de Sociologie; het tekende zijn sociale instelling en interesse in de wereld om hem heen.

Dat Jan een groot hart voor cultuur had bleek ook wel uit de bloei van het Stadsdichterschap in zijn wethouder-jaren. De installatie van Kees Alderliesten, de eerste stadsdichter in 2006, ‘viel’ nog niet onder hem, maar in de jaren daarna maakte hij zich politiek sterk voor de voortzetting ervan. Niet lang na het afscheid van Jan Robberegt als wethouder trad de laatste stadsdichter aan, om daarna te verdwijnen van het culturele toneel. Het politieke vuur voor het voortzetten van deze functie leek met Jan's vertrek gedoofd in het college.

Bij Vlaardingen24 kenden we Jan als een warme persoonlijkheid, een kundige wethouder en als een man met veel humor. Vlaardingen neemt afscheid van een man met een groot hart voor de stad.