Categorieën

Service

Nederlands elftal lijkt sterk te staan voor Qatar

Nederlands elftal lijkt sterk te staan voor Qatar
Sport

Nederlands elftal lijkt sterk te staan voor Qatar

  • Ingezonden mededeling
  • 12-03-2022
  • Sport
Nederlands elftal lijkt sterk te staan voor Qatar
Terwijl Italië en Portugal nog strijden om een kwalificatieplaats is de plaats van Nederland op het WK verzekerd. Nederland blonk niet uit in uitmuntend voetbal en had het best moeilijk maar we gaan naar Qatar, en dat is het enige wat telt. Bovendien heeft Oranje de neiging om zich helemaal niet te kwalificeren of, als ze het toch doen, het ver te schoppen. Dat betekent dat ons elftal wel eens de verrassing van het toernooi zou kunnen zijn. Al is net dit jaar niets zeker. Zowel de locatie als het seizoen waarin het WK plaatsvinden zijn ongezien.  
 
Zou 2022 het gouden jaar kunnen zijn? 
Het is vreemd maar voor Nederland is de kwalificatieronde overleven een grotere uitdaging dan bijvoorbeeld de kwartfinale halen van het WK. De geschiedenis leert immers dat wanneer ze de kans hebben om deel te nemen aan het belangrijkste voetbaltoernooi ter wereld, ze er lang in blijven. Een blik op de sites op www.bemybet.com laat zien dat de meeste bookmakers de kansen van Nederland schatten op 16-1. Dat zal veel gokkers verleiden om in te zetten op Nederland als ze de finale bereiken, ongeacht of ze de finale winnen of niet. 
 
Brons op het WK van 2014 
Het vorige WK vergeten we het liefst zo snel mogelijk. In 2018 slaagde Nederland er niet in zich te kwalificeren en werd de Russische droom al opgeborgen voor ze begon. Maar de twee WK’s daarvoor waren schitterende prestaties. In 2014 vond het toernooi plaats in Brazilië. Oranje speelde in een ijzersterke poule. Niemand had grote verwachtingen. Maar Oranje overtrof de verwachtingen door in de openingswedstrijd titelverdediger Spanje te verslaan met… 5-1. De toon was gezet. De andere wedstrijden tegen Argentinië en Chili won Nederland ook. In de kwartfinales speelde het elftal Mexico en Costa Rica naar huis en kwam het tegenover Argentinië te staan in de halve finale. Daar eindigde het sprookje maar niet voor de troostwedstrijd te winnen van gastland Brazilië. 
 
Zilver op het WK van 2010 
Nog beter presteerde Nederland in 2010 toen het WK plaatsvond in Zuid-Afrika. Oranje slaagde erin om alle wedstrijden te winnen tot in de finale. Coach toen Bert van Marwijk. Nederland was niet te stoppen en speelde aanvallend en gefocust. In 2010 was het 32 jaar geleden dat Nederland nog de finale gehaald had en daarin stond ze tegenover Spanje. Jawel, het land dat het vier jaar later met een grote zege zou verslaan. Maar niet in 2010. De Spanjaarden hadden er de extra tijd voor nodig om Nederland uit te schakelen maar scoorden toen de 1-0. De teleurstelling was groot bij de spelers maar Nederland zelf stond op zijn kop. Oranje werd thuis onthaald alsof ze het WK gewonnen had. Op het Museumplein en errond verzamelden 700.000 fans om hun helden toe te juichen.  
 
De gouden beker, die ontbreekt nog in de trofeeënkast. Nederland lijkt in vorm te komen voor het WK in Qatar. Topfavoriet zijn we niet maar dat hoeft ook niet om te winnen. Dat heeft Oranje al genoeg bewezen.