Categorieën

Service

Vijf tips om veilig te gokken en jouw inzet niet te verliezen

Vijf tips om veilig te gokken en jouw inzet niet te verliezen
Uit

Vijf tips om veilig te gokken en jouw inzet niet te verliezen

  • Ingezonden mededeling
  • 02-08-2022
  • Uit
Vijf tips om veilig te gokken en jouw inzet niet te verliezen

Gokken kan een leuke manier zijn om tijd te verdrijven en wat bij te verdienen, maar je kunt ook je inzet verliezen. Het gevoel wat je krijgt als je een groot bedrag wint kan erg verslavend werken, en hierdoor kan het lastig zijn om jouw eigen grenzen te blijven volgen. Omdat gokken verslavend is kan je hierdoor in de financiële problemen komen. Om dat te voorkomen lees je hier 5 tips om slim en verstandig te gokken.

Bepaal je limiet

Als je begint met gokken, ga dan voor jezelf goed na hoeveel geld je wil gebruiken om te spelen. Gebruik geen geld wat je niet kunt missen. Je kunt ook een bepaald bedrag per dag met jezelf afspreken en hou jezelf hier ook aan. Dus bijvoorbeeld maximaal €10 per dag. En is dit op? Dan stop je ook met gokken. Probeer jezelf hier echt aan te houden, en wees streng voor jezelf.

Gok niet met emoties

Heb je een rotdag gehad? Dan is dat misschien niet het juiste moment om online je geluk te beproeven. Als het tegenvalt kan je hierdoor gefrustreerd raken en verbreek je misschien wel je dag limiet. Gokken moet spannend en leuk zijn, maar er niet voor zorgen dat je je slechter voelt. Je kunt niet naar een casino zonder risico's te nemen, maar zolang je helder blijft nadenken kun je dit wel zoveel mogelijk beperken.

Speel met winst

Heb je na een goede dag je inzet verdubbeld of misschien nog wel meer winst gemaakt? Denk er dan over om je originele inleg weer op te nemen en op je rekening te laten storten. Het bedrag wat overblijft op jouw account is dan al winst, en je kunt dus geen verlies meer maken. Mocht je pech hebben en je winst is op, dan heb je in ieder geval quitte gespeeld. En de dag erna kun je weer opnieuw beginnen met spelen met je daglimiet.

Gebruik geen geld wat je niet hebt

Heb je per ongeluk toch teveel geld ingezet en verloren? Ga dan absoluut geen geld gebruiken wat je nog nodig hebt voor bijvoorbeeld je huur of boodschappen. Geld lenen van familie, vrienden of kennissen is al helemaal uit den boze. Er bestaat een kans dat je ook deze inleg verliest, en dan heb je geen ruimte meer om je geleende geld terug te betalen. Je kunt je waarschijnlijk goed voorstellen dat je hierdoor, ook al begint het met kleine bedragen, snel schulden kunt opbouwen. Dat is niet de bedoeling.

Vraag hulp als dit nodig is

Heb je het idee dat je toch verslaafd begint te raken aan gokken? Vraag dan hulp om dit zoveel mogelijk te beperken. Je kunt dit bijvoorbeeld met vrienden bespreken, maar er zijn ook diverse hulplijnen die je kunt bellen of om hulp kunt vragen. Ook als je twijfelt of je verslaafd begint te raken, blijf hier dan niet zelf mee zitten. Je kunt hierover ook contact opnemen met je huisarts.