Categorieën

Service

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Wat zijn de kosten van een uitvaart?
In memoriam

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

  • Ingezonden mededeling
  • 13-02-2023
  • In memoriam
Wat zijn de kosten van een uitvaart?
Wanneer een van jouw dierbare komt te overlijden wil je natuurlijk zorgen voor een mooi en waardig afscheid. Het organiseren van een uitvaart gaat echter ook gepaard met kosten. Veel uitvaartbedrijven krijgen dan ook de vraag; wat kost het organiseren van een uitvaart. De hoogte van de kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de wensen. Wil je een uitvaart organiseren met 100 gasten of houdt je het klein en intiem? Wil je een uitvaart met een luxe uitstraling, of is eenvoudig ook voldoende? Ook de keuze voor het soort kist en het vervoer zorgen voor wisselende kosten. Gelukkig is er voor elk budget een mooie uitvaart te organiseren. Wat de kosten voor een uitvaart in Vlaardingen zijn, is dus afhankelijk van jouw wensen. 

Sluit een uitvaartverzekering af

Het afsluiten van een uitvaart verzekering kan veel zorgen van de nabestaande wegnemen. Op deze manier weet je namelijk dat de (meeste) kosten voor jouw uitvaart gedekt zijn. En dat jouw naasten niet met hoge kosten of zelfs schulden achterblijven. Een uitvaartverzekering dekt in de meeste gevallen de volledige kosten voor de crematie of begrafenis. Hieronder vallen onder andere de kist, de bloemen en de plechtigheid. Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit, wordt je van begin tot het einde geholpen bij het regelen van de uitvaart. Zo worden onder andere de volgende zaken geregeld door een uitvaartverzorger bij een uitvaart:

-        Een uitvaartverzorging uit de omgeving Vlaardingen luistert naar jouw wensen en helpt met het maken van keuzes. 
-        De uitvaartverzorger doet aangifte van overlijden en regelt de overlijdensakte of het verlof tot cremeren.
-        De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat alles op de dag van het afscheid goed verloopt.

Het verschil in kosten tussen een crematie en begrafenis

Wist je dat er een verschil in kosten zit tussen een crematie en een begrafenis? In de meeste gevallen is een crematie goedkoper dan een begrafenis. Dit komt omdat er bij een begrafenis extra kosten om de hoek komen kijken voor de kosten van het graf. Zo betaal je de kosten voor het delven van het graf, de grafsteen, de grafrechten en de algemene onderhoudskosten van een graf. Deze kosten heb je bij een crematie niet.

De gemiddelde kosten van een uitvaart 

De gemiddelde kosten voor een begrafenis worden geschat op zo’n € 9.500,-. De gemiddelde kosten voor een crematie liggen rond de € 7.500,-. Dit is het gemiddelde, wat dus niet wil zeggen dat elke begrafenis of crematie dit kost. De hoogte van het bedrag is uiteindelijk allemaal afhankelijk van jouw wensen. De bedragen zijn er meer om een richtlijn te kunnen bieden. Wanneer jij voor een hele eenvoudige uitvaart kiest, dan zou dit ook kunnen voor een bedrag van € 5.000,-. Samen met de uitvaartverzorger wordt er altijd gekeken naar het beschikbare budget en een passende uitvaart.   

Het vinden van een passende uitvaart voor ieder budget is dus zeker mogelijk. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is echter aan te raden om deze kosten te dekken. Zo hoef je op het moment van afscheid geen gedwongen keuzes te maken omwille van het budget.