Categorieën

Service

Aanloophuis De Groene Luiken

Aanloophuis De Groene Luiken

Terug
/files/bedrijven/aanloophuisdegroeneluiken/groeneluikenfoto.jpg

De Groene Luiken: 365 dagen per jaar geopend


Zeven dagen per week van 13.00 tot 16.00 uur gaat de deur van De Groene Luiken open. De vlag wordt opgehangen en het bord wordt bij de ingang geplaatst. Koffie en thee staan klaar, melk en suiker op de tafels, (veel) koekjes op de schaal, kaarsjes aangestoken: de gasten zijn welkom. Twee (soms drie) vrijwilligers staan klaar om gasten te verwelkomen en hen van een versnapering te voorzien. 

Sinds 11 maart 1994 is aanloophuis De Groene Luiken dagelijks geopend voor iedereen die behoefte heeft aan wat gezelligheid, een luisterend oor, een (gratis) kopje koffie of thee en af en toe een maaltijd. Ook is het aanloophuis op verzoek van de gemeente postadres voor mensen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Daarnaast komen elke vrijdagochtend gasten bij elkaar die het leuk vinden om onder deskundige leiding creatief bezig te zijn. Een actieve expositiecommissie zorgt ervoor dat elke zes weken nieuwe kunstwerken de wanden van het aanloophuis sieren.

Het is heel bijzonder dat er in het centrum van de stad zo’n unieke plek is, waar ieder welkom is en waar gastvrouwen en -heren zorgen voor een gezellige sfeer. Aanloophuis ‘De Groene Luiken’ draait geheel op vrijwilligers: zeer betrokken mensen die veelal jarenlang actief zijn in het aanloophuis. 

Het aanloophuis wordt financieel gesteund door de gemeente Vlaardingen. We zijn daar erg blij mee. Zonder deze bijdrage zou het aanloophuis niet kunnen bestaan. Daarnaast worden we gesteund door enkele kerken en een aantal trouwe donateurs via de Stichting ‘Vrienden van de Groene Luiken’.

Dat er behoefte is aan een dergelijke plek in de stad blijkt wel uit het groeiende aantal bezoekers. Gemiddeld zijn dat er zo’n 50 per dag!