Categorie├źn

Service

Federatie Broekpolder

Federatie Broekpolder

Terug

De Stichting Federatie Broekpolder is een burgerinitiatief dat in 2006 is opgericht door betrokken Vlaardingse burgers om te voorkomen dat er op de plek van de Broekpolder een nieuwe woonwijk van de gemeente Vlaardingen zou komen. Sinds die tijd zorgen burgers, gemeente Vlaardingen en Staatsbosbeer samen voor de ontwikkeling van de Broekpolder tot een kwalitatief hoogwaardig recreatiegebied voor alle Vlaardingers. 

Naast het zeskoppige bestuur zijn er veel vrijwilligers actief in de Broekpolder zoals bij het Klauterwoud, het educatief archeologisch erf Masamuda, bij de onderhoudsploeg, de runderschouwers en natuurlijk de broekpoldergidsen die zo’n 30 wandelingen per jaar organiseren. 

De Federatie verzorgt de communicatie over recreatie- en natuurgebied Broekpolder namens alle natuur- en sportorganisaties en bedrijven die gevestigd zijn in het gebied. Je kunt vriend worden van de Broekpolder en je inschrijven voor de tweemaandelijkse nieuwsbrief. Kijk voor meer informatie op www.broekpolder-vlaardingen.nl.