Categorie├źn

Service

St.-Jozefmavo

St.-Jozefmavo

Terug
/files/bedrijven/jozefmavo/SJMfoto.JPG

Wie zijn wij?

De St.-Jozefmavo is een categorale MAVO. We bieden alleen de Theoretische Leerweg van het VMBO aan, deze leerweg mag je ook MAVO noemen. Het is belangrijk dat leerlingen op de goede plek komen, een voorwaarde om een leuke schooltijd te beleven. Een prettig schoolklimaat is ook een veilig schoolklimaat. Dit maak je met elkaar: respect, verdraagzaamheid, betrokkenheid en solidariteit staan bij ons voorop. Iedereen die deze waarden onderschrijft is van harte welkom.

Wat bieden wij?

  • Degelijk, modern, inspirerend onderwijs.
  • Uitdagend examenprogramma met 7 i.p.v. 6 examenvakken.
  • Adequate leerlingenzorg.
  • Goede sfeer.
  • Inzet op veiligheid.
  • Saamhorigheid.
  • Goede examenresultaten.

Waarom kiezen voor de St.-Jozefmavo?

Op onze school beginnen we met een kennismakingsmiddag in juli. Na de grote vakantie hebben we een Introductieproject met onder andere een disco waarbij je de leerlingen, het personeel en de school goed leert kennen. 

We hebben speciale 1e klas mentoren en 2 tutoren per klas (examenkandidaten, die de eerstejaars begeleiden, de mentor ondersteunen, leerlingen helpen bij het plannen van huiswerk, assisteren bij het mentoruur en nog veel meer). Je krijgt extra uren om het rekenniveau en de leesvaardigheid op peil te houden. 

Verder zijn er ouderavonden direct aan het begin van het jaar om kennis te maken met de mentor en vakdocenten, een Horatiusweek met straatspelen, bezoek aan verschillende musea, zelf optredens verzorgen met muziek en nog veel meer. 

Ook de ontspanning en inspanning is belangrijk. Hiervoor organiseren wij onder andere sport-activiteiten zoals basketbal, darten, schaatsen en een gezellig uitje naar een pretpark.