Categorie├źn

Service

Jozefmavo

Jozefmavo

Terug
/files/bedrijven/jozefmavo/SJMfoto.JPG

Wie zijn wij?

De Jozefmavo (ook wel SJM) kent inmiddels een lange en rijke historie. Het is een katholieke school die al vele jaren ervaring heeft met het verzorgen van onderwijs aan leerlingen in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Wij vinden het belangrijk om goed onderwijs te bieden; een goede relatie met leerlingen en ouders vormt daarvoor de basis. Wij zijn ervan overtuigd dat het voor een succesvol verloop van de schoolloopbaan belangrijk is dat zowel ouders/verzorgers als de school sterk betrokken zijn bij de leerling om deze samen zo goed mogelijk te begeleiden. Maar wij zijn meer dan een school met een flink aantal vakken. Later heb je niet alleen kennis nodig, maar je moet ook mee kunnen in de maatschappij. Elkaar begrijpen, dingen met elkaar oplossen en creatief zijn. Wij vinden; je bent niet toevallig op deze wereld. Je doet ertoe en kunt de wereld een beetje beter maken. Daarom bij ons niet alle wijsheid uit de boeken, maar van docenten met veel oog voor jou en wat jij straks nodig hebt om gelukkig en succesvol te zijn.

Gezellig en met prettige omgangsvormen

Wij nemen jou serieus en we verwachten dat je ons serieus neemt. Wat we je beloven is echt goed onderwijs (kijk maar naar onze resultaten) en een fijne schoolperiode. In een school waar je altijd wel ergens muziek hoort en je het gevoel hebt dat je lekker jezelf kunt zijn. Wifi is goed op orde en we gebruiken moderne onderwijstechniek die aansluit bij de jeugd.

Slim rooster met veel tijd voor jezelf

Je krijgt 4 of 5 vakken per dag een les van 75 minuten. Zo is er meer tijd voor lesstof, voor huiswerk en begeleiding van vakdocenten. Dat is handig omdat je doelmatig leert en veel tijd over hebt voor je eigen dingen.

Even de belangrijkste punten op een rij

  • Er kan veel maar niet alles
  • Kleinschalig
  • Goede resultaten
  • Rooster op orde
  • Modern schoolgebouw met goede ICT-faciliteiten
  • Ruim onderwijsaanbod
  • Gezonde leefomgeving
  • Veel schoolplezier
  • Oog voor elkaar
  • Veel aandacht voor creatieve vakken en sport.

Waarom kiezen voor de St.-Jozefmavo?

Wat we koesteren, is de goede band met elkaar. Dit doen we met veel enthousiasme en in een prettige sfeer. Het is belangrijk dat leerlingen op de goede plek komen, een voorwaarde om een leuke schooltijd te beleven. Een prettig schoolklimaat is ook een veilig schoolklimaat. Dit maak je met elkaar: respect, verdraagzaamheid, betrokkenheid en solidariteit staan bij ons voorop. Iedereen die deze waarden onderschrijft is van harte welkom.

We werken in klas 1 met twee coaches en de inzet van enkele tutoren per klas (examenkandidaten, die de eerstejaars begeleiden, de coach ondersteunen, leerlingen helpen bij het plannen van huiswerk, assisteren bij het coachuur en nog veel meer). Je krijgt extra ondersteuning om het rekenniveau en de leesvaardigheid op peil te houden.

Verder zijn er ouderavonden direct aan het begin van het jaar om kennis te maken met de coach en vakdocenten, een kennismakingsmiddag voor de vakantie en een introductiekamp in het begin van het schooljaar.

Ook ontspanning vinden we belangrijk. Hiervoor organiseren wij onder andere sport-activiteiten zoals basketbal, voetbal, darten, schaatsen en een gezellig uitje naar een pretpark, een kerstbal, themafeest, Jozefdag en noem maar op.

Kortom: De Jozefmavo, goed voor elkaar!