Agenda

Zaterdag 21 april

21-04-2018 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Boekenmarkt in de Rehobothkerk


VLAARDINGEN -  Op 21 april is er een boekenmarkt in de Rehobothkerk aan de Billitonlaan. Van 09.00 u tot 11.30 uur is er veel te zoeken naar boeken, tijdschriften, puzzels en kaarten. Ook kunt u uw oud papier inleveren bij de medewerkers die  bij de container op het kerkplein staan.

Deborah Moreno Persijn exposeert in de Groene Luiken


VLAARDINGEN - Tot 23 april hangt het werk van  Deborah Moreno Persijn in het aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Haar expositie is een afspiegeling van haar artistieke loopbaan en persoonlijke interesses. Haar liefde voor haar geboorteland Spanje, maar zeker ook voor haar tweede vaderland Nederland komt tot uitdrukking in de verfijning van de landschappen. Diverse thema’s maken deel uit van deze expositie, met als rode draad de heldere kleuren en het positieve karakter. De expositie is te zien van woensdag tot en met vrijdag van 11.15 uur tot 13.45 uur en van 14.15 uur tot 17.00 uur. De overige dagen van 14.00 tot 17.00 uur.

Geuzententoonstelling in het Streekmuseum


VLAARDINGEN In het Streekmuseum is een een expositie te zien over de leden van de Burgerwacht. Vijftien leden hiervan traden toe tot de verzetsgroep de Geuzen, één van hen werd op 13 maart 1941 gefusilleerd en vier anderen kwamen om in Buchenwald. Er is een film uit 1937 te zien en een grote foto uit mei 1945 met de terugkomst van de Geuzen, met een van de SS gevorderde autobus met nog het opschrift ‘Buchenwald’. Ook zijn er een ansichtkaart van de viermaal ter dood veroordeelde Geus Jan Kijne en de onlangs opgedoken enige getikte Geuzenbrief van 19 mei 1940. Dit materiaal is te zien tot en met zaterdag 15 mei. Het Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is iedere zaterdag en eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Rommelmarkt in de Wouthof


VLAARDINGEN - In seniorencomplex de Wouthof aan de Baarnhoeve is een rommelmarkt waar allerlei leuke spullen te koop zijn. De rommelmarkt duurt van 11.30 tot 15.00 uur. De opbrengst gaat volledig naar het ontspanningsfonds van de bewoners.

Cobra in het Zonnehuis


VLAARDINGEN – In het Zonnehuis zijn twee exposities te zien. Aan de wand is het werk te zien van Lies de Jongh en Maddy Boon. Twee autodidacte kunstschilders die deel uitmaken van de Schiedamse schildersgroep Blauwe Maendagh. Zij werden beïnvloed door de Cobra groep. In de vitrine is het werk te zien van Ria Koks en Coby Korpershoek met ‘Steen In Beeld II’. Ria Koks maakt abstracte beelden van verschillende soorten steen, Coby Korpershoek werkt vooral met keramiek. De exposities zijn te zien van 14 april tot en met 20 mei in Het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5.