Agenda

Maandag 23 juli

23-07-2018 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl

 

Is getekend: De Slag bij Vlaardingen verbeeld


 

VLAARDINGEN - Van 12 mei tot en met 29 juli is in de Terrazohal van Museum Vlaardingen de tentoonstelling Is getekend. De Slag bij Vlaardingen verbeeld te zien. Deze expositie toont kunstwerken waarbij graaf Dirk III of de Slag bij Vlaardingen het onderwerp zijn. Naast een klein aantal historische werken is er hedendaags werk te zien van Rudi Atman, John Lourens, Leslie Gabrielse en John Rabou.

 

 

Werk van bewoners in het Zonnehuis

 

VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is een expositie te zien met werk van bewoners. Een belangrijk onderdeel van de expositie is de ouderwetse leesplank. Bewoners hebben in samenwerking met Wim van der Klink, vrijwilliger bij de werkgroep beeldende kunst, hard gewerkt aan het verbeelden van de woorden van het leesplankje. De expositie is te zien tot 13 augustus.

 

 

1000 jaar Vlaardingen


 
Via een serie van elf plattegronden is de groei van de stad tot heden in zicht gebracht. Ook wordt de omslag van na de Tweede Wereldoorlog van vissersgemeenschap via industrieplaats naar de tegenwoordige tijd als woonstad getoond.  Om al het publiek in staat te stellen de expositie ook doordeweeks te bezoeken is Streekmuseum Jan Anderson de gehele maand juli iedere dag (ook zondags) geopend van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is al 43 jaar gratis en buiten deze tijden zijn groepen op afspraak altijd welkom. Streekmuseum Jan Anderson bevindt zich aan de Kethelweg 50.