Agenda

Zaterdag 12 oktober

12-10-2019 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Boekenmarkt en weggeefwinkel in de Windwijzer

VLAARDINGEN - In de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 kunt u iedere maandag van 09.30 tot 12.00 uur terecht bij de boekenmarkt en weggeefwinkel. U kunt dan naar hartelust snuffelen in een gevarieerd aanbod van duizenden boeken. Ook iedere tweede zaterdag van de maand wordt deze activiteit georganiseerd, dan van 09.00 tot 12.00 uur.

De vis als gebruiksvoorwerp

VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een tentoonstelling ingericht over de vis als gebruiksvoorwerp. Topstuk is een raam van een viswinkel uit 1822 uit hout gesneden en enige prenten waarop vissen zijn afgebeeld. De “Vis voorwerpen” zijn te zien tot eind december 2019 iedere zaterdag en eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Schoon aan de haak – schilderachtig vissersleven

VLAARDINGEN - De tentoonstelling ‘Schoon aan de haak – schilderachtig vissersleven in Museum Vlaardingen belicht op bijzondere wijze de visserij vanuit een kunsthistorische hoek en verbindt deze met de cultuur van alledag. Circa 30 topstukken van de hand van onder andere de schilders Hendrik Willem Mesdag (1831-1915), Jozef Israëls (1824-1911), Bernardus Johannes Blommers (1845-1914) en Willy Sluiter (1873-1949) vormen de kern van deze tentoonstelling die is te zien van 21 juni tot en met 10 november.

Mieke de Goede exposeert in de Groene Luiken

VLAARDINGEN – In aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 is een expositie te zien met werk van Mieke de Goede. Er zijn nieuwe en oude werken te zien met als thema ‘mens en natuur’. Er zijn ook een aantal objecten te zien, zoals een kamerscherm, een beschilderde etalagepop en figuren gemaakt van pavarol. Bo Huf, kleindochter van Mieke, exposeert ook mee. De expositie is van 16 september tot en met 28 oktober te zien, iedere dag van 13.00 tot 16.00 uur.

Rommelmarkt en loterij bij sc Twist

VLAARDINGEN - S.C. Twist organiseert zaterdag 12 oktober een rommelmarkt op het terrein van de vereniging. Er is ook een loterij, waarvan de opbrengst toekomt aan de jeugd van S.C. Twist. Met vele, zeer enthousiaste leden is er voor gezorgd dat we dit jaar veel spullen hebben verzameld en – wellicht nog belangrijker – zijn er vele mooie prijzen te winnen, die beschikbaar zijn gesteld door diverse midden- & kleinbedrijven uit Vlaardingen.