Agenda

Zaterdag 9 november

09-11-2019 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Boekenmarkt en weggeefwinkel in de Windwijzer

VLAARDINGEN - In de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 kunt u iedere maandag van 09.30 tot 12.00 uur terecht bij de boekenmarkt en weggeefwinkel. U kunt dan naar hartelust snuffelen in een gevarieerd aanbod van duizenden boeken. Ook iedere tweede zaterdag van de maand wordt deze activiteit georganiseerd, dan van 09.00 tot 12.00 uur.

Schoon aan de haak – schilderachtig vissersleven

VLAARDINGEN - De tentoonstelling ‘Schoon aan de haak – schilderachtig vissersleven in Museum Vlaardingen belicht op bijzondere wijze de visserij vanuit een kunsthistorische hoek en verbindt deze met de cultuur van alledag. Circa 30 topstukken van de hand van onder andere de schilders Hendrik Willem Mesdag (1831-1915), Jozef Israëls (1824-1911), Bernardus Johannes Blommers (1845-1914) en Willy Sluiter (1873-1949) vormen de kern van deze tentoonstelling die is te zien van 21 juni tot en met 10 november.

Concert Brassband De Bazuin

VLAARDINGEN - Brassband De Bazuin geeft zaterdag 9 november een concert in de zaal van het Leger des Heils, Magnoliastraat 41 Vlaardingen. Aan het concert werkt mee het Vlaardings Musical Gezelschap en het geheel zal gepresenteerd worden door Eric van der Ende. Het concert begint om 19.30 uur de zaal is open om 19.00 uur en de entree is vijf euro (inclusief koffie/thee in de pauze). Kaarten reserveren kan via mail@debazuin.com of indien niet uitverkocht op de avond zelf aan de zaal.

De vis als gebruiksvoorwerp

VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een tentoonstelling ingericht over de vis als gebruiksvoorwerp. Topstuk is een raam van een viswinkel uit 1822 uit hout gesneden en enige prenten waarop vissen zijn afgebeeld. De “Vis voorwerpen” zijn te zien tot eind december 2019 iedere zaterdag en eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

David de Beer exposeert in het aanloophuis

VLAARDINGEN - Tot 8 december is de bijzondere fototentoonstelling 'Kijkende Ogen – Sprekende Gezichten' te zien in het aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 in Vlaardingen. De foto’s zijn gemaakt door de Vlaardinger David de Beer die jarenlang als postconflictconsultant in landen zoals Cambodja en Indonesië werkte. Daarbij had hij altijd oog voor de mensen met en onder wie hij werkte of die hij toevallig ontmoette. Tijdens de openingstijden van de Groene Luiken bent u van harte welkom om de expositie te komen bezichtigen.