Agenda

Zaterdag 18 september

18-09-2021 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Bassie & Adriaan: een schat aan herinneringen

VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is de tentoonstelling ‘Bassie & Adriaan: een schat aan herinneringen' te zien. De expositie is een reis door zowel het professionele als persoonlijke leven van de twee broers. Dit wordt ondersteund met originele attributen, rekwisieten en foto- en filmmateriaal. Drie thema’s, soms overlappend in tijd, vertellen over de belangrijkste periodes uit het artiestenbestaan van Bas en Aad van Toor: The Crocksons, Bassie & Adriaan Live en Bassie & Adriaan op tv. Kijk mee achter de schermen van het leven van Bas en Aad van Toor in Vlaardingen en sta bij de Wall of Fame stil bij de lange, succesvolle carrière van misschien wel de beroemdste broers van Nederland.

Overzichtstentoonstelling Arij Pleijsier in Museum Vlaardingen

VLAARDINGEN - Vanaf zaterdag 5 juni is in Museum Vlaardingen de tentoonstelling Arij Pleijsier: de terugkeer van een Vlaardings schildertalent te bezichtigen. Deze allereerste overzichtstentoonstelling volgt de artistieke carrière van Pleijsier (1819-1879), van zijn jeugd in Vlaardingen tot zijn successen in Amsterdam. Bij Pleijsier, zoon van een Vlaardingse aannemer, staan vooral maritieme onderwerpen centraal. Hij laat zich inspireren door beroemde 17de-eeuwse marineschilders en succesvolle tijdgenoten.

Orgelconcert in de Grote Kerk

VLAARDINGEN - Het concert op zaterdag in de Grote Kerk op de Markt wordt vandaag, zaterdagmiddag 18 september. verzorgd door Helma van der Windt
(sopraan) en Aad Zoutendijk (orgel). Op het programma staat werk van Max Reger, o.a. 12 Geistliche Lieder. Het concert begint om 15.15 uur. De toegang is gratis en in de pauze wordt een kopje koffie of thee geschonken.