Agenda

Zaterdag 28 mei

28-05-2022 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Ode aan het stadspark: wandeling door het Hof en Oranjepark

VLAARDINGEN - In museum Vlaardingen is tot en met 3 juli een zomerse tentoonstelling te zien met het stadspark in de hoofdrol. Unieke foto's  van bezoekers en evenementen in de Vlaardingse stadsparken het Hof en het Oranjepark, aangevuld met schilderijen, tekeningen en andere kunstwerken, waarin het stadspark centraal staat.

Joden in Vlaardingen

VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is tot en met zondag 5 juni de tentoonstelling Joden in Vlaardingen te zien. De tentoonstelling geeft een overzicht van het Joodse leven in de haringstad. Iedere bezoeker krijgt de folder 'Stolpersteine' met rijk geïllustreerde foto’s uitgereikt.  Het museum is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand geopend van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. 

150 jaar Nieuwe Waterweg: Rivierzone Essay

VLAARDINGEN - Fotograaf Jeroen Musch fotografeerde in opdracht van Museum Vlaardingen de afgelopen jaren de Vlaardingse oevers langs de Nieuwe Maas. Het resultaat is een rauw beeld van een omgeving waar transitie, ontwikkeling en bedrijvigheid continu in contrast staan met het eeuwig doorstromende water. Te zien in Museum Vlaardingen tot en met 3 juli.

Vogelexcursie in Broekpolder

VLAARDINGEN -  Natuurgids en enthousiast vogelaar Johan Torn neemt je zaterdag 28 mei om 06.00 uur mee de Broekpolder in. Er zijn daar veel soorten vogels te zien. En het is nog niet druk - met bezoekers, zo vroeg in de ochtend, terwijl de vogels al heel actief zijn. Vertreklocatie: bij de ingang van het Klauterwoud (natuurspeelplaats) langs de Watersportweg of bij de Polderpoort, Watersportweg 11, Vlaardingen. De excursie duurt  twee uur. Deelname is gratis. Aanmelden via ivnrotterdam@gmail.com.

Strijd om Vrijheid: 1000 jaar Nederland in Playmobil

VLAARDINGEN – In museum Vlaardingen is tot en met 30 oktober een tentoonstelling te zien van meer dan 4000 Playmobilpoppetjes, paarden, schepen en kastelen. Ze vertellen de geschiedenis van Nederland. Van de Slag bij Vlaardingen tot de Slag bij Waterloo en van de moord op Graaf Floris V tot de moord op Willem van Oranje: twaalf belangrijke historische gebeurtenissen vertellen het verhaal van Nederland ‘groots in het klein'.

Truus Bonjenoor exposeert in de Groene Luiken

VLAARDINGEN - Tot 7 juni exposeert Truus Bonjenoor - Doelman in het aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 te  Vlaardingen. Het is een kleurrijke expo uitgevoerd in verschillende technieken. De expositie is dagelijks te bekijken tijdens openingstijden van 13.00 tot tot 16.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om naar het werk van Truus te komen kijken onder het genot van een kopje koffie of thee.

Orgelconcert in de Grote Kerk

VLAARDINGEN - Het orgelconcert in de Grote Kerk op de Markt wordt zaterdagmiddag 28 mei verzorgd door Aad Zoutendijk. Op het van Peteghem orgel worden werken uitgevoerd van Scheidemann, Buxtehude, Benoist en Guilmant. Het concert begint om 15.15 uur en de toegang is gratis.

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date