Agenda

Vrijdag 8 juli

08-07-2022 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Inloophuis de Vlaardingse Boei geopend

VLAARDINGEN - Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, een veilige plek waar je terecht kunt voor informatie, een praatje of activiteiten. De Vlaardingse Boei is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Strijd om Vrijheid: 1000 jaar Nederland in Playmobil

VLAARDINGEN – In museum Vlaardingen is tot en met 30 oktober een tentoonstelling te zien van meer dan 4000 Playmobilpoppetjes, paarden, schepen en kastelen. Ze vertellen de geschiedenis van Nederland. Van de Slag bij Vlaardingen tot de Slag bij Waterloo en van de moord op Graaf Floris V tot de moord op Willem van Oranje: twaalf belangrijke historische gebeurtenissen vertellen het verhaal van Nederland ‘groots in het klein'.

Wildlife en Nature foto’s in de Groene Luiken

VLAARDINGEN - Martina van Raad-Stijnen exposeert in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Martina brengt beelden dichtbij, die weinig mensen met het blote oog kunnen waarnemen. Ze heeft een passie voor vogelfotografie en dan ook nog speciaal de roofvogels. Ze vangt de vogels met haar lens strijdend in de lucht om een prooi. Maar we zien ook twee vogels van ongelijke grote tetterend op een boomstam beiden met hun bek wijd open. De expositie is dagelijks van 13.00 tot -16.00 uur gratis te bekijken tot 25 juli.