Agenda

Donderdag 11 augustus

11-08-2022 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Inloophuis de Vlaardingse Boei geopend

VLAARDINGEN - Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, een veilige plek waar je terecht kunt voor informatie, een praatje of activiteiten. De Vlaardingse Boei is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Strijd om Vrijheid: 1000 jaar Nederland in Playmobil

VLAARDINGEN – In museum Vlaardingen is tot en met 30 oktober een tentoonstelling te zien van meer dan 4000 Playmobilpoppetjes, paarden, schepen en kastelen. Ze vertellen de geschiedenis van Nederland. Van de Slag bij Vlaardingen tot de Slag bij Waterloo en van de moord op Graaf Floris V tot de moord op Willem van Oranje: twaalf belangrijke historische gebeurtenissen vertellen het verhaal van Nederland ‘groots in het klein'.

NVA- inloop in bibliotheek de Plataan

VLAARDINGEN – Iedere tweede donderdag van de maand is er van 10.30 tot 12.00 uur en gratis NVA-inloop (Nederlandse Vereniging voor Autisme) in medialounge bibliotheek De Plataan, Waalstraat 100 in Vlaardingen. Iedereen die meer informatie wil en/of gesprek over autisme is welkom om op die donderdag binnen te lopen.

Lekker dan?!

VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is de tentoonstelling ‘Lekker dan?! Voedselvernieuwing in Vlaardingen’ te zien, over de geschiedenis van de Vlaardingse voedingsindustrie en over nut, noodzaak en gevaar van voedselinnovatie. De bezoeker van de tentoonstelling komt binnen door de fabriekspoort en maakt kennis met de producenten en medewerkers van Damco, Hollandia, ROMI, Warmelo & Van der Drift en Unilever.  De geschiedenis van deze Vlaardingse bedrijven komt tot leven met bijzondere objecten, unieke foto's en persoonlijke verhalen.

Lunchconcert in de Grote Kerk

VLAARDINGEN - Organist Aad Zoutendijk speelt donderdag 11 augustus tijdens het wekelijkse lunchconcert in de Grote Kerk aan de Markt werken van o.a. Duron, Dandrieu en Lidón. Het concert begint om 12.45 en de toegang is gratis.

Koning Kubb toernooi

VLAARDINGEN - Kan jij ook geen genoeg krijgen van het leuke spel Koning Kubb? Het jongerenwerk van Minters organiseert donderdag 11 augustus een Kubb toernooi voor alle leeftijden Er wordt gespeeld van 13.00 tot 16.00 uur in Wijkpark 't Nieuwelant ter hoogte van de Buurtvrouw.. Wel even van te voren aanmelden bij gaby.van.houten@minters.nl en misschien zien we jou dan!