Agenda

Zaterdag 24 september

24-09-2022 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Strijd om Vrijheid: 1000 jaar Nederland in Playmobil

VLAARDINGEN – In museum Vlaardingen is tot en met 30 oktober een tentoonstelling te zien van meer dan 4000 Playmobilpoppetjes, paarden, schepen en kastelen. Ze vertellen de geschiedenis van Nederland. Van de Slag bij Vlaardingen tot de Slag bij Waterloo en van de moord op Graaf Floris V tot de moord op Willem van Oranje: twaalf belangrijke historische gebeurtenissen vertellen het verhaal van Nederland ‘groots in het klein'.

Expositie over banketbakkerij Jan Boer in het Streekmuseum

VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een expositie te zien over banketbakkerij Jan Boer. Boer begon in 1915 zijn banketbakkerij en een tearoom in een voormalige dokterswoning aan de Westhavenplaats. Allerlei bakkersartikelen en de inventaris van de tearoom vertellen het verhaal over deze banketbakkerij. De tentoonstelling is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand te zien van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Expositie Sil van Mil in De Windwijzer

VLAARDINGEN - Vanaf 9 september tot en met 28 oktoberexposeert Sil van Mil in De Windwijzer. Zij is een ware meester in het realistisch gedetailleerd schilderen. Met haar kunstwerken zet ze je graag op het verkeerde been; Sil creëert als het ware een nieuwe werkelijkheid, die jou als kijker verbaast en verwondert. Natuur is haar grootste passie. Ze gebruikt graag aardse kleuren, maar brengt letterlijk leven in de brouwerij door spetterende kleuren toe te voegen.  

Lekker dan?!

VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is de tentoonstelling ‘Lekker dan?! Voedselvernieuwing in Vlaardingen’ te zien, over de geschiedenis van de Vlaardingse voedingsindustrie en over nut, noodzaak en gevaar van voedselinnovatie. De bezoeker van de tentoonstelling komt binnen door de fabriekspoort en maakt kennis met de producenten en medewerkers van Damco, Hollandia, ROMI, Warmelo & Van der Drift en Unilever.  De geschiedenis van deze Vlaardingse bedrijven komt tot leven met bijzondere objecten, unieke foto's en persoonlijke verhalen.

Expositie van figuratieve afbeeldingen in de Groene Luiken

VLAARDINGEN - Anja Brands  exposeert tot 17 oktober in het aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 te  Vlaardingen. Anja’s werk is zeer gevarieerd: van landschappen tot portretten en alles wat daartussen zou kunnen zitten. Ook werkt zij met verschillende materialen waaronder acrylverf, aquarel, pastels en potlood. De expositie is dagelijks te zien van 13.00 tot 16.00 uur open. De toegang is gratis en een kopje koffie of thee krijgt u er gratis bij.

Buurtmarkt in Soenda

VLAARDINGEN - Op zaterdag 24 september staat Soenda aan de Soendalaan 2 weer bol van de gezelligheid. De Buurtmarkt is na twee jaar weer terug met allerlei prullaria, curiosa en tal van activiteiten. Het Rad van Avontuur zal weer draaien en heeft weer mooie prijzen te verdelen.  De buurtmarkt gaat om 10.00 uur open en duurt tot 15.00 uur. De opbrengst komt ten goede aan de Vrienden van de OproepCentrale.

Orgelconcert in de Grote Kerk

VLAARDINGEN - Het orgelconcert in de Grote Kerk op de Markt wordt zaterdag 24 september verzorgd door Aad Zoutendijk, de vaste organist van de kerk. Op het programma staan werken van o.a. van den Kerckhoven, Buxtehude, Green en Boëly. Het concert begint om 15.15 uur en de toegang is gratis.