Agenda

Zaterdag 26 november

26-11-2022 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Lekker dan?!

VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is de tentoonstelling ‘Lekker dan?! Voedselvernieuwing in Vlaardingen’ te zien, over de geschiedenis van de Vlaardingse voedingsindustrie en over nut, noodzaak en gevaar van voedselinnovatie. De bezoeker van de tentoonstelling komt binnen door de fabriekspoort en maakt kennis met de producenten en medewerkers van Damco, Hollandia, ROMI, Warmelo & Van der Drift en Unilever.  De geschiedenis van deze Vlaardingse bedrijven komt tot leven met bijzondere objecten, unieke foto's en persoonlijke verhalen.

Sinterklaasspeurtocht in Molen Aeolus

VLAARDINGEN – Molen Aeolus opent op zaterdag 26 november van 11.00 tot 16.00 uur voor de laatste maal dit jaar haar deuren voor het publiek. Speciaal voor deze gelegenheid organiseren onze vrijwilligers voor kinderen een Sinterklaasspeurtocht door de hele molen. Ook kunnen kinderen Pieten-poppetjes maken, knutselen aan Pietenmaskers en kleurplaten inkleuren. Voor elke deelnemer is er een kleine attentie. Deelname is gratis.

Impressionistische schilderijen in de Groene Luiken

VLAARDINGEN - Martin Groen uit ’s-Gravenzande exposeert tot 5 december in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 in Vlaardingen.  De enorme variatie aan landschappen en reflecties in Zuid Frankrijk, Italië, maar ook in zijn geboorteplaats Den Haag en het Westland zijn voor de kunstenaar een onuitputtelijke bron van inspiratie. U bent van harte welkom, dagelijks van 13.00 tot  16.00 uur.

Kijken op gevoel

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54 is een expositie te zien met werken van de Vlaardingse kunstenaar Willem Brinkman (1911 -1983). Brinkman was een gedreven en veelzijdig kunstschilder, ceramist, kunstverzamelaar en -handelaar. Zijn oeuvre kent een breed scala aan stijlen; van figuratief en surrealistisch tot modern abstract. In de tentoonstelling ontdek je het werk van deze veelzijdige Vlaardingse kunstenaar door de ogen van zijn dochters.

Vogeltentoonstelling bij Icarus

VLAARDINGEN – Vogelvereniging Icarus organiseert op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 november een afdelingstentoonstelling bij het clubgebouw aan de kooikersweg 1b. Er zijn allerlei mooie tropische vogels te zien, op donderdag en vrijdag van 11.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur. De toegang is gratis.