Categorieën

Service

Prikkewater en Kroepoekfabriek zo goed als gespaard

 Prikkewater en Kroepoekfabriek zo goed als gespaard
Nieuws

Prikkewater en Kroepoekfabriek zo goed als gespaard

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 17-09-2015
  • Nieuws
 Prikkewater en Kroepoekfabriek zo goed als gespaard

VLAARDINGEN - ,,Intensieve en continue metingen hebben uitgewezen dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrij gekomen bij de brand aan de Oosthavenkade’’, aldus burgemeester Bert Blase in een gesprek met Vlaardingen24. ,,De brand is rond half drie vanmiddag ‘afgeschaald’ met betrekking tot het effectgebied, wat te maken had met de rookontwikkeling die tot kort ervoor over de stad waaide. Alleen het brongebied bleef afgezet, in de directe omgeving van de brand. De geruchten dat er mogelijk een wietplantage in het pand aanwezig was spreek ik tegen, daar is mij niets over bekend, maar ik ken wel de geruchten. Afgelopen week was daar nog een inspectie waarbij niets is gebleken van dergelijke activiteiten’’.

Prikkewater en Kroepoekfabriek nauwelijks aangetast

Burgemeester Blase meldde in het gesprek dat ‘Ot en Sien’, de kleinschalige kinderopvang aan de Oosthavenkade 72, na de evacuatie onderdak heeft gevonden in de Kerk van de Nazarener aan de Zwanensingel. Met eigenaar Martin Poot van het nieuwe Prikkewater ‘aan de achterkant’ heeft hij ook gesproken: ,,Officieel moet één en ander nog vastgesteld worden, maar het lijkt er op dat Prikkewater forse schade bespaard is gebleven. Ik trof een toch enigszins opgeluchte Martin die even zijn pand heeft mogen betreden’’. Een woordvoerder van de brandweer verklaarde later vanmiddag dat er wat blusschuim naar binnen is gekomen, maar dat er nauwelijks sprake lijkt te zijn van rook- of waterschade. Martin Poot zelf schat in dat de grote opening die voor aanstaande zaterdag gepland stond nog niet door kan gaan, maar dat die niet lang uitgesteld wordt. Vanzelfsprekend moet goed bekeken worden hoe de binnenkant het gered heeft, maar de berichten zijn dus redelijk goed.

Voor de Kroepoekfabriek geldt een soortgelijke situatie; directeur Renske Verbeek heeft het pand uitgebreid kunnen zien van binnen en meer dan een gesprongen raam lijkt er niet aan schade te zijn. ,,Het kan er niet inregenen, dat raam is alleen van buiten zichtbaar’’, aldus Verbeek. ,,We kunnen gewoon draaien en aanstaande vrijdag zal het concert van My Baby gewoon doorgaan. We hebben nog wel wat kaarten, dus…’’.

Sloop gestart

Inmiddels is de firma Mol begonnen met het slopen van wat er nog overeind stond van de draagmuren. Er zal nog verder onderzoek worden verricht naar de mogelijke oorzaak van de brand die vandaag Vlaardingen in de greep hield.