21-jarige Vlaardinger vast na neerschieten 18-jarige Schiedammer

10-10-2020 112 Redactie

fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Een 21-jarige inwoner van Vlaardingen zit vast in verband met zijn betrokkenheid bij een schietpartij in Schiedam. Hij meldde zich zelf op het politiebureau. Kort na de schoten wist de politie een 22-jarige Schiedammer aan te houden. 

Eerder vanmiddag werd een achttienjarige Schiedammer op klaarlichte dag midden in een woonwijk neergeschoten. Hij is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Er werd direct gestart met de reanimatie, ook het Mobiel Medisch Team (MMT) kwam met de traumahelikopter ter plaatse. Omdat er veel publiek op het incident af kwam werd de afzetting groter gemaakt om het publiek op afstand te houden.

Ook de politiehelikopter was aanwezig om van bovenaf mee te kijken. De schutter vluchtte na het incident te voet vanuit de Troelstralaan richting de Vlaardingerdijk. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar de schietpartij. Op dit moment is nog onduidelijk wie van de twee arrestanten de schoten loste.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date