Aanrijtijden politie sterk verbeterd

14-07-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN – Vorig jaar stelde ONS.Vlaardingen vragen aan het college over aanrijtijden van ambulances. Aanleiding was een artikel  op Vlaardingen24 waarbij het slachtoffer van een aanrijding twintig minuten moest wachten op een ambulance. Gelukkig was er geen sprake van ernstig letsel.

Dit jaar vroeg CDA-raadslid Marco van Unen hoe het zat met de aanrijtijden van de politie. In 2015 was de politie er in Vlaardingen in 79,4 % van de gevallen op tijd bij een spoedmelding. Op tijd betekent hier binnen een kwartier. Landelijk kwam de politie bij 85 procent van de meldingen op tijd aan. Dat is een lichte daling vergeleken met 2014, toen was het nog ruim 86 procent. Het streven is om in negen van de tien gevallen binnen een kwartier op de juiste plek te zijn. Vorig jaar werd die zogenoemde aanrijtijd in slechts 70 van de 393 gemeentes gehaald.

Deze week kwam het college van burgemeester en wethouders met een memo waaruit bleek dat de aanrijtijden in de eerste helft van 2016 aanmerkelijk verbeterd zijn. Het percentage ‘op tijd’  aanwezig na een melding is gestegen naar gemiddeld 84,2 %. De doelstelling om te komen tot een score van 85% is hiermee vrijwel gehaald.

Er worden door het college nog wel wat kanttekeningen geplaatst bij het registreren van het percentage op tijd reageren op ‘prio 1 meldingen’ . Veel meldingen worden hieronder geschaard, waaronder bijvoorbeeld ook verdachte collectanten; bij dergelijke meldingen is er geen gevaar voor personen maar het hier niet binnen de gestelde tijd aanwezig zijn wordt wel meegeteld. Daarnaast is soms een andere surveillancewagen eerder bij de melding dan de oorspronkelijk opgeroepen eenheid. De aankomsttijd van die laatste telt echter mee voor de registratie.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date