Airsoftwapen aangetroffen bij 15-jarige Vlaardinger

09-09-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN/ZIERIKZEE - Vrijdagavond rond 21.00 uur meldde een getuige dat er zich twee verdachte personen ophielden op een parkeerplaatsje aan de Lange Sint Janstraat in Zierikzee. De twee zouden om geparkeerde auto’s heenlopen en gekleed gaan in donkere kleding met capuchons over hun hoofd getrokken.

Op een dergelijke melding van een verdachte situatie gaat de politie altijd snel af, dus ook nu waren surveillerende agenten snel ter plaatse.
De politiemannen zagen twee jongens staan op de parkeerplaats. De jongens voldeden aan het opgegeven signalement en dus spraken de agenten hen aan. Een identiteitsbewijs werd gevraagd, maar dat hadden de twee niet bij zich. Op zo’n moment kunnen agenten een identiteitsfouillering toepassen. Een van de jongens had daar duidelijk geen zin in en hij ging er als een haas vandoor. Op de voet gevolgd door een van de agenten die de jongen snel weer in zijn kraag kon vatten.

In een tasje dat een van de jongens bij zich had werd geen identiteitsbewijs aangetroffen, maar wel een airsoftwapen (een nepvuurwapen). Zo’n wapen is zeer geschikt voor afdreiging en daarom is het verboden in Nederland. Het is dan ook in beslag genomen door de agenten en de 15-jarige jongen uit Vlaardingen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De jongen is korte tijd later in vrijheid gesteld, maar met hem werd de afspraak gemaakt dat hij op een later tijdstip gehoord gaat worden over het gebeuren, dan in gezelschap van een van zijn ouders.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date