Bankpas gevonden ? Oppassen !

29-10-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN – Wie een bankpas of ID kaart vindt kan deze het best afgeven; een ID kaart bij het Stadskantoor waar ze de eigenaar doorgaans vlot kunnen traceren via de gegevens van de Burgerlijke stand (BRP, basisregistratie personen). Een bankpas vindt het snelst zijn weg terug als je deze afgeeft bij de betreffende bank waar ze de gegevens van de eigenaar paraat hebben en dat is tevens de meest veilige manier.

Via Vlaardingen24 sporen we doorgaans de eigenaren van verloren en gevonden spullen ook redelijk snel op. Voorzichtigheid is echter wel geboden: afgelopen week vonden we zelf een bankpas en meldden dit via de website. Een dag later kregen we een mail waarin de eigenaar zich meldde. Waar de bankpas kon worden opgehaald ?

We gaven het adres door met het verzoek ook even een legitimatie mee te nemen als de pas werd opgehaald. Sindsdien niets meer van de (mogelijke) eigenaar gehoord. Vreemd ? Niet helemaal, want met de doorsnee bankpas kun je doorgaans via contactloos betalen bedragen tot €25 per keer uitgeven. Wie kwaad wil kan zo aardig wat geld uitgeven ten koste van de echte eigenaar.

Maandag geven we de pas natuurlijk keurig af, zoals het hoort. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee !

Gerelateerd