Categorieën

Service

Bezorgdheid over mogelijke pyromaan VOP

Bezorgdheid over mogelijke pyromaan VOP
Politiek

Bezorgdheid over mogelijke pyromaan VOP

  • Redactie
  • 15-04-2015
  • Politiek
Bezorgdheid over mogelijke pyromaan VOP

VLAARDINGEN - Nadat vorig jaar de Boerhaavestraat en omgeving een tijdlang geteisterd werd door branden zijn er nu zorgen over de Vettenoordsepolder. De afgelopen dagen brandden er auto’s uit in de Stationsstraat en de Prins Hendrikstraat. Reden voor CDA raadslid Marco van Unen om in de pen te klimmen en het college hierover vragen te stellen.

Van Unen: ,,Mede gelet op de onlangs woedende grote brand bij Partycentrum Prikkewater, waarbij ook brandstichting  niet wordt uitgesloten, geeft dit alles veel maatschappelijke onrust in de wijk. De fractie van het CDA vindt deze situatie zeer zorgelijk’’. Van Unen vraagt vervolgens of de burgemeester bereid is extra surveillance in te zetten in de wijk de komende tijd. Vervolgens vraagt hij ook of de politie verzocht kan worden ‘hoge prioriteit’ te geven aan het onderzoek naar de branden.

Tenslotte is er bij het CDA zorg over de gevolgen van de vorming van Nationale Politie op de bezetting van de wijkteams: ,,Wil de burgemeester laten onderzoeken waarom het de laatste tijd voorkomt dat naast de Noodhulp bij de politie, er nagenoeg geen wijkpolitie in dienst is, ondanks dat men bij de vorming van Nationale Politie juist over robuuste teams spreekt?’’, zo besluit Van Unen.