Brandweer rukt uit voor incident bij Vopak

26-08-2017 112 Redactie

Fotografie: Flashphoto

VLAARDINGEN - Zaterdagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een incident bij de Vopak Terminal aan de Koningin Wilhelminahaven ZOZ in Vlaardingen. Een blusvoertuig, officier van dienst, officier havendienst en twee voertuigen adviseurs gevaarlijke stoffen werden ter plaatse gestuurd voor een melding verontreiniging oppervlakte water CIN G2. Via het Centraal Incidenten Nummer (CIN) melden bedrijven voorvallen waarbij mogelijk inzet van hulpdiensten nodig is. Dit heet een CIN-melding.

Politie, Rijkswaterstaat, brandweer, Havenbedrijf Rotterdam en de DCMR Milieudienst Rijnmond worden met 1 telefoongesprek tegelijkertijd geïnformeerd. Zo kan snel en adequaat worden gereageerd. CIN is bedoeld voor bedrijven die met risicovolle stoffen werken. Deze bedrijven weten via hun vergunning hoe zij een CIN-melding moeten maken. Zij melden volgens afgesproken codes. De code vanmiddag was: G2 = Gevaar: Verspreiding van stoffen op of in het oppervlaktewater.

Wat er precies gebeurt is is nog onduidelijk, mogelijk zijn er vaten te water geraakt die opgeruimd moeten worden. Hier zal de brandweer een onderzoek naar verrichten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date