College over onbereikbaarheid Rijnmondveilig bij brand Esso

21-09-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN - Het sein 'brand meester' bij de raffinaderij van ESSO (Exxon mobile) moest in de late avond van 21 augustus nog gegeven worden, maar D66 en ONS.Vlaardingen 'vuurden' hun vragen erover al af aan het college van B&W. Beide partijen maakten zich behoorlijk zorgen over de onbereikbaarheid van de website www.rijnmondveilig.nl  tijdens de brand, terwijl juist die alle omwonenden bij ernstige calamiteiten goed en volledig dient te informeren.

Deze week kwam het college met antwoorden op vragen die Koen Kegel van D66 stelde op de (on)bereikbaarheid van www.rijnmondveilig.nl op 21 augustus. ,,Na de verzending van het NL-alert steeg het aantal bezoekers van de site exponentieel’’, aldus het college. ,,Door het gebruik van een krachtige server en extra servers die snel kunnen bijschakelen, was in de loop van de avond de site weer bereikbaar’’.

Een opvallende uitspraak, want in het live blog  dat we die avond bijhielden waren de problemen met www.rijnmondveilig.nl rond 23.30 uur bij lange na nog niet verholpen, zoals u zelf kunt lezen. Het college heeft het daarnaast ook over de ‘minder goede’ bereikbaarheid van de website, daar waar feitelijk de website een tijdlang volledig plat lag.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date