Criminaliteit groter dan gedacht

13-01-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN/DEN HAAG – De criminaliteit in Nederland is groter dan uit de officiële cijfers blijkt. Vandaag citeerde dagblad Trouw een aantal conclusies uit een vertrouwelijk rapport dat opgemaakt is door de politie en het Openbaar Ministerie.

Door capaciteitsgebrek bij de opsporingsdiensten en de daling van de aangiftebereidheid bij burgers en bedrijven, geven de cijfers niet weer wat de werkelijke omvang is van de misdaad. De capaciteit bij politie en het OM is inmiddels op een dusdanig laag niveau gekomen dat de burger het vertrouwen in de rechtshandhaving dreigt te verliezen en criminelen handelen alsof ze niet meer gepakt kunnen worden.

Dat zijn de belangrijkste conclusies in een vertrouwelijke notitie van de top van politie en Openbaar Ministerie. Het rapport, in het bezit van Trouw, is opgesteld voor een nieuw kabinet dat na de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart moet aantreden. De notitie rept van een dreigende 'onoverbrugbare achterstand' van politie en OM op plegers van criminaliteit.  

Ron Boers, raadslid van ONS.Vlaardingen dat al langer pleit voor meer ‘blauw’ op straat twitterde als reactie op de conclusies al het volgende: 'Mooie 1e klus voor burgemeester Annemiek #Jetten van @VolgVlaardingen : met zvm andere gemeenten snel pleiten voor meer agenten'Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date