Doodgeschoten man 26-jarige Vlaardinger

17-12-2020 112 Redactie

archieffoto: Flashphoto

VLAARDINGEN - Mondjesmaat komt er wat meer informatie vrij over de schietpartij woensdagavond in de Patrimoniumdwarsstraat. De doodgeschoten man was een 26-jarige Vlaardinger, meldt de politie vandaag. Over de door de politie neergeschoten verdachte worden nog geen nadere gegevens verstrekt.

Omstreeks 20.15 uur gisteravond kreeg de politiemeldkamer meerdere telefoontjes van buurtbewoners uit de Patrimoniumdwarsstraat die melding maakten van een incident waarbij een man gewond was geraakt. Agenten die snel ter plaatse waren, troffen op straat een man aan. De man bleek een schotwond te hebben. Ondanks dat direct gestart werd met de reanimatie overleed het slachtoffer ter plaatse.

In de directe omgeving van het slachtoffer zagen agenten een man staan. Hij voldeed aan het signalement dat een getuigen kort daarvoor aan agenten had verstrekt. In de daarop volgende aanhouding werd een waarschuwingsschot gelost, waarna ook gericht werd geschoten. De man werd hierbij geraakt en vervolgens aangehouden. De agenten verleenden direct eerste hulp, waarna hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. De rol van de aangehouden man wordt nog onderzocht. Hij ligt nog in het ziekenhuis. Omwonenden spreken van een ruzie die mogelijk vooraf ging aan het schietincident.

Medewerkers van de Forensische Opsporing startte gisteravond meteen met een groot onderzoek. De straat werd daarbij voor publiek en omwonenden afgesloten. De politie startte met een team van 20 rechercheurs, onder leiding van het OM, een groot onderzoek naar het incident. Zoals gebruikelijk stelt de Rijksrecherche een onderzoek in naar het vuurwapengebruik door de politie. 

Getuigen en camerabeelden gezocht
Ook al hebben we inmiddels al wat getuigen gesproken, nog steeds blijft informatie welkom. Ook camerabeelden van de omgeving zijn waardevol voor het onderzoek. Vandaag begint het buurtonderzoek en zullen politiemensen bij bewoners van de wijk langs de deur gaan. Heeft u informatie, laat het ons weten via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Als u liever anoniem blijft, bel dan met 0800-7000.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date