Drinkwater in Vlaardingen weer veilig en betrouwbaar

13-11-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN - Inwoners van Vlaardingen kunnen het kraanwater weer direct drinken. Koken is niet meer nodig. Diverse metingen tonen aan dat de E.coli-bacterie niet meer aanwezig is en dat de chloordosering heeft gewerkt. De chloorsmaak en -geur verdwijnen nog verder in de loop van deze week.
Dit weekend zijn tientallen watermonsters genomen in heel Vlaardingen, op verschillende dagen en op verschillende momenten. De meetresultaten tonen aan dat de E.coli-bacterie is verdwenen. Dit blijkt uit onze uitgebreide analyses. Iedereen kan het kraanwater weer direct gebruiken om te drinken of eten mee te bereiden.


Sportveld

Alleen bij de Hockeyclub Pollux, Deltasport, Sportclub Victoria '04 geldt nog een kookadvies. Deze sportverenigingen liggen aan een leiding is volledig geïsoleerd van de rest van Vlaardingen. Zij zijn hier over geïnformeerd.


Uitzonderlijke situatie

Er zijn aanwijzingen dat het is misgegaan bij werkzaamheden aan een grote toevoerleiding naar Vlaardingen. Deze leiding is inmiddels buiten gebruik genomen en is afgesloten en volledig volgezet met chloor. Evides werkt met uitgebreide hygiëne- en veiligheidsprotocollen en onder strikt toezicht. Deze situatie is daarom zeer uitzonderlijk. Op dit moment krijgt Vlaardingen via een andere leiding haar drinkwater.

Evides: ,,Wij beseffen ons goed dat deze situatie erg vervelend is geweest voor de inwoners van Vlaardingen. Onze excuses voor het ongemak. Wij danken u voor uw begrip’’.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date