Eerbetoon voor redders

17-05-2017 112 Redactie

VLAARDINGEN - Dick Ravenstijn en Jeroen Kelch ontvingen afgelopen maandag de bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit handen van burgemeester Annemiek Jetten voor hun reddingsactie van een 29-jarige man.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen besloot de toekenning van de medailles in haar vergadering van 13 februari 2017. De burgemeester sprak de heren toe en reikte de medailles  en de daarbij horende getuigschriften uit.

 

De reddingsactie

Op 27 oktober 2016 hebben  Jeroen Kelch en Dick Ravenstijn het leven gered van een man die bewegingsloos in een sloot aan de Spoorsingel lag. De twee mannen waren onderweg naar hun werk en zagen een fiets in het gras langs de sloot liggen. Toen ze beter keken, zagen ze in de sloot een op het oog levenloos lichaam drijven. De mannen aarzelden geen moment, één van hen belde 112, de ander trok de man uit de sloot. Nadat direct eerste hulp werd verleend, kwam de ademhaling van het slachtoffer (een 29-jarige man uit Maassluis) weer op gang. Voor hun heldendaad ontvangen zij een bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

 

Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen wil zo veel mogelijk verdrinkingsdoden voorkomen. Dat doen zij door voorlichting te geven over redden en reanimeren van drenkelingen. Daarnaast bekronen zij de helden die een drenkeling gered hebben. Meer informatie vindt u op www.drenkeling.nl