Fietsendieven opgepakt na stelen lokfiets

24-02-2015 112 Redactie

VLAARDINGEN - Vijf jongeren in de leeftijd van veertien tot zeventien jaar zijn zondagmiddag in Vlaardingen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Zij liepen tegen de lamp omdat één van de gestolen fietsen een lokfiets van de politie was.

Lokfietsen zijn uitgerust met een zendertje waardoor de politie kan zien wanneer de fiets verplaatst wordt. Zo wist de politie dat de lokfiets in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 februari was gestolen en elders in Vlaardingen was neergezet. Agenten volgden het signaal van de fiets en zagen een jongen bij de lokfiets staan, rommelend aan het slot. Later bleek dat dit slot was doorgeslepen.

Direct kwam er een meisje aan de agenten vragen wat er aan de hand was. Het meisje woonde in die straat en de agenten vroegen of zij een kijkje mochten nemen in haar kelderbox. Daar troffen de agenten nog drie jongens en verstopt onder een stuk tapijt nog een fiets die ook van diefstal afkomstig bleek te zijn. Alle verdachten zijn aangehouden. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date