Gestolen motor terug dankzij buurtwhatsapp

27-07-2019 112 Redactie

VLAARDINGEN - In de nacht van donderdag 25 juli op vrijdag 26 juli 2019 was er een motor gestolen aan de Lissabonweg te Vlaardingen, waar we eerder over berichtten. 

Vandaag liet de politie weten dat de motor is teruggevonden, onder meer dankzij verschillende oplettende deelnemers van de Buurtwhatsapp: ,,Door een getuige werd gezien dat er onder andere een wit bestelbusje bij betrokken was'', aldus de politie. ,,Als politie hebben wij een verzoek gedaan aan de buurtwhatsapp om haar deelnemers in de wijk Holy uit te laten kijken naar een wit bestelbusje. Diverse tips kwamen al snel binnen. Achteraf blijkt de eerste tip vanuit de buurtwhatsapp een "BINGO" te zijn. Vandaag is deze bus door de recherche geopend. In de bus bleek de bewuste gestolen motor te liggen.''

,,Waarschijnlijk was de bus zoals ze dat dan zeggen 'koud gezet', om op een later tijdstip op te halen. In deze zaak zijn er ook een aantal aanhoudingen verricht. De politie is bijzonder blij met alle bewoners, zonder deze bij naam te noemen, welke er bij betrokken zijn geweest. Wij hebben u echt nodig om uw en andermans buurt veiliger te maken. Ook binnen onze eigen dienst was het een mooi stukje samenwerking van allerlei disciplines''.

Wilt u ook meedoen met de buurtwhatsapp(burgerinitiatief) Stuur dan een whatsappbericht naar 06-28330112 met in het bericht het woord "deelnemen"
Daar ontvangt u dan verdere info over deelname.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date