Greenpeace activisten van schip gehaald

24-11-2018 112 Redactie

fotografie: Joey Bremer

VLAARDINGEN - Het vrachtschip de Stolt Tenacity is vanochtend geënterd door drie activisten van Greenpeace. Zij gingen aan de zijkant van het schip hangen terwijl dat onderweg was naar Vopak in Vlaardingen. De activisten wilden voorkomen dat het schip zou aanmeren bij het Vlaardingse bedrijf maar werden al snel na het begin van hun actie door de politie aangehouden.

Het schip waartegen de actie was gericht, vervoert palmolie. Greenpeace keert zich strerk tegen palmolie omdat regenwoud wordt vernietigd om plaats te maken voor palmolieplantages. De activisten hielden spandoeken vast met de tekst ‘Stop foute palmolie’. Volgens Greenpeace belooft palmolieproducent Wilmar al jaren te kappen met ontbossing maar komt die belofte niet na.

de palmolie van Wilmar zit onder andere in de bekende oreo koekjes. Greenpeace roept de ptroducent van die koekjes op te stoppen met de palmolie van Wilmar tot dat bedrijf kan aantonen alleen nog maar 'verantwoorde' palmolie te produceren. Vorige week klommen al zes activisten van Greenpeace bij Gibraltar aan boord van hetzelfde schip. Die groep werd vastgezet door te kapitein en na 33 uur weer vrijgelaten.

De politie was op alles voorbereid, een peloton ME'ers was op eht terrein van Vopak aanwezig om zo nodig in te grijpen.Gerelateerd