Grote politieoefening met honden en vuurwerk

06-12-2018 112 Redactie

Fotografie± Flashphoto NL

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - De politie en brandweer hebben donderdag in Schiedam een grootschalige oefening gehouden ter voorbereiding op de jaarwisseling. Tijdens de inzet van politiehonden werd er gebruik gemaakt van veel vuurwerk. Tijdens het oefenscenario werd er een autobrand gemeld bij de brandweer. Eenmaal ter plaatse werden de hulpverleners belaagd door een grote groep mensen. Hierop kwam de ME (Mobiele Eenheid) ter plaatse om de brandweer te ontzetten.

De grote groep relschoppers werd verder naar achter gedreven met behulp van de politiehonden van de Eenheid Rotterdam en eenheid Den Haag die gezamenlijk optraden. De uitdaging voor de politiehonden was om hun werk te blijven doen tussen hard knal- en siervuurwerk. De oefening werd driemaal gedaan om de honden zo veel mogelijk te laten wennen aan de harde knallen, ter voorbereiding van eventuele inzetten tijdens de jaarwisseling.

Naast de plaatsing van extra camera's afgelopen week waarover we al eerder berichtten lijkt ook de oefening van vandaag rekening te houden met 'Vlaardingse toestanden' aanstaande jaarwisseling. De politie hoopt in ieder geval op veel regen met Oud en Nieuw, schatten wij zo in.
 

Bekijk de foto'sGerelateerd