Grote uitslaande brand langs A20

11-11-2016 112 Redactie

18.50 uur - Momenteel wordt de A20 schoongeveegd, daarna gaat de weg weer open

18.41 uur - Bij de brand zijn geen gewonden gevallen

18.27 uur - De regio Rotterdam beleeft verkeersinfarct; ook in de stad Rotterdam zelf is het heel moeilijk je met de wagen een weg te banen.


18.10 uur - De brandweer schaalt op vanwege de rookontwikkeling. De A20 is nog steeds afgesloten


17.50 uur - De site Rijnmond Veilig meldt: Vanwege de brand zijn roetdeeltjes vrijgekomen. Deze roetdeeltjes kunnen mensen zelf opruimen en weggooien. Na het opruimen is het belangrijk om de handen te wassen. Dit geeft geen gevaar voor de gezondheid.


VLAARDINGEN – Bij een bedrijf in de Spaanse Polder aan de Nieuwpoortweg is een grote uitslaande brand uitgebroken. Het zou gaan om een opslagloods voor caravans, auto's, boten en motoren. Momenteel is het stuk van de A20 tussen Schiedam en de Spaanse Polder afgesloten. Grote rookwolken trekken over de weg en zijn nu ook in Vlaardingen te zien. De brandweer is met meerdere blusteams en voertuigen bezig om het vuur te bedwingen. de loods van het bedrijf waar de brand is, is verloren. De brandweer zet extra pelotons in om uitbreiding te voorkomen. Er is inmmiddels opgeschaald naar Grip 1.

Hoe lang de A20 afgesloten blijft is nog onbekend. Inmiddels dreigt het verkeer op de wegen rond Rotterdam vast te lopen, doordat automobilisten andere routes zoeken.

Gerelateerd