Hoe veilig is uw buurt?

12-08-2015 112 Redactie

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen wil weten hoe veilig het is in uw buurt. Bent u de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Deze en andere vragen worden door de gemeente aan de inwoners gesteld. Voor het onderzoek worden mensen via een steekproef benaderd.

Deze zogenaamde Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint deze week; de resultaten worden in maart 2016 verwacht.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van het onderzoek voor het eigen veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door I&O Research en CBS.

Burgemeester Bert Blase benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: ,,Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in Vlaardingen vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen.’’ Het is volgens het gemeentebestuur belangrijk dat zoveel mogelijk van de mensen die benaderd worden meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in Vlaardingen.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In 2015 doen 112 gemeenten mee aan het onderzoek van de Veiligheidsmonitor. Meer informatie vindt u op www.veiligheidsmonitor.nl.Gerelateerd