Hondenbrigade vliegt uit de bocht

22-08-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN – Oefening baart kunst. Dat geldt ook voor de hondenbrigade van de politie Rotterdam. In korte tijd deed de brigade Vlaardingen tot tweemaal toe aan om in het Centrum van de stad te oefenen. Een klein maar niet onbelangrijk detail: de collega’s in Vlaardingen werden niet vooraf ingelicht.

Afgelopen vrijdag nog was er een vijftal auto’s van de hondenbrigade geparkeerd langs het voormalige pand van V&D. De hondengeleiders waren aan het werk en één van hen had de rol van verdachte. Een heel bijzondere verdachte die de nodige onrust veroorzaakte bij een deel van het winkelend publiek; in zijn broeksband was een pistool zichtbaar en ook iets wat leek op een bomgordel. Er waren, volgens verschillende bronnen, al Vlaardingers het pand van het Hommersoncasino ingegaan om daar te schuilen, ogenschijnlijk veilig, en de politie te waarschuwen.

De collega’s uit Vlaardingen waren niet blij met deze actie van de hondenbrigade. Kort geleden nog was er ook een dergelijke oefening waarbij een ‘pakwerker’ overmeesterd werd door een politiehond. Beangstigend voor jonge kinderen die met hun moeders in de stad liepen. Vanuit Vlaardingen heeft men verzekerd dat er een ‘stevig evaluatiegesprek’ zal volgen.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date