Categorieën

Service

Hulpjes van de Kerstman aangehouden met drugs

Hulpjes van de Kerstman aangehouden met drugs
112

Hulpjes van de Kerstman aangehouden met drugs

  • Redactie
  • 11-12-2015
  • 112
Hulpjes van de Kerstman aangehouden met drugs
VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Een 43-jarige Rotterdammer is donderdagavond op de A4 nabij Schiedam aangehouden voor het bezit en dealen van harddrugs. Het lid van Motorclub No Surrender was met meerdere mannen op weg naar Vlaardingen om daar kerstbomen bij de Voedselbank af te leveren. Een ander lid van de motorclub was in het bezit van een verboden wapen.

Agenten kregen donderdagavond het verzoek om een vrachtauto en een personenvoertuig te controleren na een verdachte situatie in Breda. Daar had de melder de politie geïnformeerd over een verdachte situatie op een parkeerplaats. Mannen in hesjes van een motorclub waren bezig bij een vrachtauto, stonden in de weg en wilden volgens de melder niet meewerken. Na enige tijd reden de voertuigen de A16 op richting Rotterdam.

Controle
Rotterdamse collega’s zetten de twee voertuigen op de A4 nabij Schiedam aan de kant. In de vrachtauto bleken kerstbomen te liggen. Deze hadden de mannen, allen leden van No Surrender, gehaald om af te geven bij de Voedselbank in Vlaardingen. De controle van vrachtauto en de twee inzittenden leverde niets op.

Dat was anders bij de personenauto met daarin vier personen.  Bij de controle van de 32-jarige bestuurder uit Zoetermeer vonden agenten een mes. Hierop werd het voertuig gecontroleerd en troffen agenten bij een 43-jarige bijrijder 37 verpakkingen met gebruikershoeveelheden harddrugs (ponypacks) aan. Ook vonden zij XTC pillen. De Rotterdammer, binnen de motorclub No Surrender verantwoordelijk voor de veiligheid, werd meteen aangehouden. De drugs en het mes zijn in beslag genomen.