Illegale werknemers en zorg over brandveiligheid bij controle

21-05-2018 112 Redactie

VLAARDINGEN - Medewerkers van Toezicht & Handhaving van de gemeente hebben afgelopen week samen met Stedin, Politie, Brandweer en sociale rechercheurs van Stroomopwaarts een integrale controle uitgevoerd op bedrijventerreinen in Vlaardingen. Daarbij is gecontroleerd op brandveiligheid, milieu- en bouwvoorschriften en eventuele strafbare feiten.

Bij deze integrale bedrijvencontrole zijn dit keer geen grote bijzonderheden geconstateerd. Wel gaf de inspectieronde aanleiding voor een nacontrole door de brandweer bij een aantal bedrijven. Die nacontrole voor brandveiligheid vindt binnenkort plaats.

De politie heeft bij een bedrijf aan de James Wattweg vier illegale werknemers staande gehouden. Hierop volgt nader onderzoek door de afdeling vreemdelingenpolitie, identificatie en mensenhandel (AVIM).


Gecombineerde controle

Door met verschillende partijen tegelijkertijd controles uit te voeren, wordt eventuele hinder voor de bedrijven die bezocht worden tot een minimum beperkt. De integrale aanpak is effectief en efficiënt en wordt op gezette tijden onaangekondigd uitgevoerd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date