Je schrikt je dood: een schorpioen in huis!

24-06-2018 112 Redactie

VLAARDINGEN – Ze kreeg met haar gezin zojuist de schrik van haar leven: Wendy Don trof aan het begin van de avond een levende schorpioen van maar liefst een centimeter of 15 aan in huis aan de Roemer Visscherstraat. Nou kent Vlaardingen aardig wat natuur, maar een schorpioen hoort daar gewoonlijk niet in thuis.

Met enigszins bevende handen is lukte het om een glazen bakje over het ‘beessie’ te zetten en het gevangen te houden totdat de opgeroepen medewerkers van de Dierenambulance zouden verschijnen.

Ondertussen werd duidelijk waar de schorpioen vandaan kwam: de buren waren hem kwijt, maar al wat langer: ongeveer een jaartje of zo. Daar kwam dan ook wel weer de hulp vandaan want de buurvrouw pakte de schorpioen over met een tangetje en zette hem weer ‘thuis’ in het terrarium, bij een andere, die de benen niet had genomen. Eind goed, al goed? ,,Ik was bang dat er misschien nog meer zouden zijn. Ik heb zelf katten lopen zijn die gebeten? Alles ging door mijn hoofd..’’, aldus Wendy Don. ,,Wij zitten vol in de verbouwing en dachten deze komt onder vloer vandaan of zo. Na de komst van de buurvrouw bleek er gelukkig maar één te zijn’’.

De Dierenambulance was dus niet meer nodig, maar liep nog wel even met de buurvrouw mee. Voor de voorrijdkosten…en da’s dan ook wel weer sportief van de buren.