Categorieën

Service

Jeugdige overvaller wacht lange straf

Jeugdige overvaller wacht lange straf
112

Jeugdige overvaller wacht lange straf

  • Redactie
  • 31-08-2016
  • 112
Jeugdige overvaller wacht lange straf
VLAARDINGEN – In september zal een jeugdige overvaller, hij is pas 17 jaar, voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Rotterdam terecht staan. De jongen van Antilliaanse afkomst wordt verdacht van tenminste drie overvallen. De eerste vond plaats op 21 mei van dit jaar aan de Van Hogendorplaan bij supermarkt ALDI . Daar bedreigde hij personeelsleden met een vuurwapen, dat waarschijnlijk een nepwapen was dat niet van echt te onderscheiden was. Hierbij heeft hij uiteindelijk niets buit gemaakt.

Op 1 juni wilde dezelfde jongen zijn slag slaan bij snackbar Tante Suus aan de Azaleastraat. Een klant die de jongen zag naderen met een doek voor zijn gezicht wist dit te voorkomen en joeg hem weg. Een derde maal was hij wel succesvol: op 18 juni overviel hij snackbar Verhage aan het Van Hogendorpkwartier, waar hij een mes gebruikte en een greep in de kassalade deed. De gealarmeerde politie wist hem echter ‘op te vangen’ , arresteerde hem en sindsdien zit hij vast.

De jongen woont zelf in de betreffende wijk en was al in een eerder stadium vanuit zijn gemeenschap gewaarschuwd, waarbij hij gemaand werd zichzelf aan te geven bij de politie voordat de zaken uit de hand gingen lopen.

De rechter zal naar verwachting de jeugdige overvaller een lange straf opleggen. Dit kan, gezien zijn leeftijd, vier jaar jeugddetentie worden. De rechtbank kan er echter, gezien de ernst van de vergrijpen, voor kiezen om hem volgens het volwassenenstrafrecht te berechten. In dat geval zal de straf naar verwachting hoger uitvallen.